Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των αιτούντων πολιτικού ασύλου, αφού σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών το «3,8% εκείνων που ζουν στην Κύπρο είναι αιτούντες άσυλο» με την εκτίμηση ότι μόλις το «25-30% του συνολικού αριθμού είναι πρόσφυγες που διέφυγαν από περιοχές με συγκρούσεις».

Η Κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά αντιθέτως φέρει ακέραια την ευθύνη για την έλλειψη πολιτικής βούλησης για εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα από τον έλεγχο της.

Τα χθεσινά μαχαιρώματα στον Μόλο της Λεμεσού μεταξύ φατριών αλλοδαπών, μπροστά σε οικογένειες με παιδιά, καθώς και οι σημερινές αναφορές του κ. Λιασίδη σε εφημερίδα ότι «η Χλώρακα έχει μετατραπεί σε «φωλιά» του ISIS», επιβεβαιώνουν την πιο πάνω διαπίστωση.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την προκλητική ανοχή της Κυβέρνησης που επιτρέπει την παρανομία και την εγκληματικότητα, ενώ ταυτόχρονα την καλεί να μελετήσει έστω και τώρα το ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων που ΜΟΝΟ το Κίνημά μας έχει καταθέσει στο Προεδρικό.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)