Πάντως μπορεί η επικαιρότητα να εστιάζεται στις διαπραγματεύσεις επί του εδαφικού στην Ελβετία, όμως, παρόλα αυτά ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας συνεχίζει απτότητος να κλέβει την παράσταση αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο τρόπος που μας κυβέρνησε θα παραμείνει πραγματικά αξέχαστος…! Φυσικά και να θέλαμε να ξεχάσουμε την διακυβέρνηση του δεν μπορούμε διότι πάντα βρίσκεται κάτι που να μας τον φέρνει στο προσκήνιο.
Ως εκ τούτου, μετά από το περιβόητο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρώτα στην Τουρκική Γλώσσα και πρώτα στα κατεχόμενα (σε λίγες ημέρες στο μεταξύ κυκλοφορεί και στα Ελληνικά…;), μετά τις αποκαλύψεις του πρώην κολλητού του, Μιλτιάδη Νεοφύτου (του πρώην προέδρου της Ομόνοιας), τώρα ήρθε και το βιβλίο του Κώστα Παπακώστα φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την διακύβερνηση του τέως Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ που στην πενταετία που κυβέρνηση φρόντισε να συμβούν όλα.
Με αναφορές στο Μαρί, στους στρατιωτικούς, στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και άλλα ενδιαφέροντα, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, το βιβλίο του πρώην υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Ανεμοδαρμένη πορεία», έναν τίτλο που ο ίδιος επέλεξε, διότι αποτυπώνει με ακρίβεια τη διαδρομή του στον στρατό, την Αστυνομία και την πολιτική.
Το βιβλίο αναφέρεται στη δράση του κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ, στην ενεργό συμμετοχή του στην αντιμετώπιση της τουρκοκυπριακής ανταρσίας υπό την ιδιότητά του ως ανθυπολοχαγού του Κυπριακού Στρατού, στη δράση του στο Εφεδρικό Σώμα και εναντίον του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 και στις πολεμικές του δραστηριότητες για την αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής.
Αναφέρεται επίσης στην περίοδο κατά την οποία μετατάχθηκε από την Εθνική Φρουρά στις τάξεις της Αστυνομίας, αλλά και στην πολιτική του δράση ως βουλευτή και ως υπουργού Άμυνας. Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου το αφιερώνει στην καταστροφική έκρηξη στο Μαρί, αλλά και στην απόφαση του δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση.
Θα αναμένουμε να δούμε τι θα δούμε και από αυτό το βιβλίο και θα επανέλθουμε λίαν συντόμως.!!!