Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Αυστριακού Σεμπάστιαν Κουρτς, που δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η απελευθέρωση βίζας για τους Τούρκους καθώς επίσης και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, ενώ υποστηρίζει την προβολή βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων, αφού πρέπει να διαφυλαχθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τον καγκελάριο της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, σειρά πήρε ο ΥΠΕΞ, Σεμπάστιαν Κούρτ, δείχνοντας τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει όλη η Ευρώπη, αν θέλει να προφυλαχθεί από μια χώρα που δεν έχει καμία θέση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, γεγονός το οποίο αποδεικνύει η ίδια με τις πράξεις της.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζουμε την λύπη μας, που σε τέτοιες ενέργειες δεν πρωτοστατεί η Κύπρος, αλλά παραμένει ουραγός των εξελίξεων, αφού εκλείπει πολιτικό σθένος και τόλμη να διεκδικήσουμε προβάλλοντας ορθά το Εθνικό μας πρόβλημα.

Η πολιτική του «καλού παιδιού» στην οποία είμαστε εγκλωβισμένοι, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Ας παραδειγματιστούμε από την Αυστρία και ας πράξουμε και εμείς ότι επιβάλλει το Εθνικό μας συμφέρον, εκμεταλλευόμενοι το γενικότερο κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή ανά το παγκόσμιο. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)