Μια γελοία δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας χθες και παρουσίαζε τα εξής αποτελέσματα: ΔΗΣΥ 25,3%, ΑΚΕΛ 16,1%, ΔΗΚΟ 6,6%, ΕΔΕΚ 3,5%, Συμμαχία Πολιτών 3,4%, ΕΥΡΩΚΟ 1,3%, Οικολόγοι 0,9%. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 1,6%, άκυρο ή λευκό θα έριχνε το 2,4%, ενώ 1,6% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε, ενώ πουθενά δεν εμφανιζόταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) (!!!).

Την δημοσκόπηση του Κυπριακού Βαρόμετρου παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 Κύπρου, παρουσιάζοντας την αποχή σε ποσοστά ρεκόρ αφού τέσσερις στους δέκα πολίτες δεν πρόκειται να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, ενώ η αποχή θα άγγιζε το ποσοστό ρεκόρ του 37.3% εάν οι εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή.

Η εταιρία Evresis, είχε ξεκάθαρο στόχο και αυτός δεν ήταν άλλος από το να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη προς όφελος του Κυβερνώντος κόμματος, του ΔΗΣΥ, αφού μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν τα γενικά αποτελέσματα, μερικά εκ των οποίων  παρουσίαζαν  πέραν των μισών πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ποσοστό 51.2% (45.4% το Νοέμβριο 2013). Ενώ 52.2% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του στο Κυπριακό (46.5% τον περασμένο Ιούνιο), δείχνοντας ξεκάθαρα, μετά τις συνεχείς δηλώσεις για πρόοδο στο Κυπριακό, τις πολυδιαφημιζόμενες «συγκλίσεις», αλλά και τους επικοινωνιολόγους που προβάλουν ότι πιθανό το Κυπριακό να λυθεί πριν τις βουλευτικές ή ακόμα να υπάρξει αναβολή εκλογών ελέω του καλού κλίματος, ότι επικεντρώνονται στο Κυπριακό αλλά και στην προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί μια λύση, έκτρωμα.

Ακόμα πιο αστεία είναι η δημοτικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σύμφωνα με το Κυπριακό Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου. 65.7% θετική (65.1% τον περασμένο Ιούνιο) και 29.5% αρνητική, που σε συνδυασμό με την δημοτικότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου που παραμένει πρώτος με 49.7% θετικές γνώμες, μας δημιουργούν την εντύπωση ότι η δημοσκόπηση δεν πραγματοποιήθηκε στους πολίτες, αλλά μάλλον μέσα στην Πινδάρου, μεταξύ των ιδίων των μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού!

Αν με τέτοιες δημοσκοπήσεις νομίζουν ότι θα κάμψουν το φρόνημα του Κυπριακού Ελληνισμού είναι πραγματικά πάρα πολύ γελασμένοι.

Αξίζει κάπου εδώ να θυμίσουμε, ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έκαναν την εμφάνισή τους από την ημέρα των Ευρωεκλογών μέχρι και σήμερα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρουσίαζε συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά, ενώ σε καμία δεν παρουσιαζόταν το ΕΥΡΩΚΟ. Φαίνεται η εταιρία Evresis, βιάστηκε να φέρει το Πάσχα σε περίοδο Χριστουγέννων, αφού προσδοκά σε νεκρανάσταση!

Κλείνοντας, επειδή έχουν γνώση οι φύλακες, θα θέλαμε επιπλέον να προσθέσουμε τα παράπονα που δεχθήκαμε για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, από διάφορους οπαδούς και φίλους στα τηλέφωνα του Κινήματός μας, ότι ενώ έδιναν απάντηση, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, η απάντηση που λάμβαναν είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η απάντηση στο ερωτηματολόγιο!

Αυτή είναι η ψευτοδημοκρατία τους και με αυτούς τους γελοίους τρόπους κάποιοι ονειρεύονται να ανακόψουν την εμφανέστατη άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Φαίνεται η αύξηση του εκλογικού ορίου στο 3,6%, δεν είναι αρκετή και επιτάσσουν άλλες μεθόδους πλέον για να ανακόψουν τον Εθνικιστικό χείμαρρο που έρχεται … Άρχισαν να μας πολεμούν από παντού, άρα πάμε καλά …

Ο Μάιος του 2016, είναι άλλωστε πολύ κοντά …