Η οφειλή και το χρέος μας προς τους ήρωες δεν σταματά με μια επιδημία. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο με τη δυναμική του παρουσία το πρωί της Κυριακής (28/2/2021) στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, τίμησε τη μνήμη και τη θυσία του θρυλικού υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στις απόκρημνες κορφές του Μαχαιρά, ήχησαν πατριωτικά και αντιομοσπονδιακά συνθήματα, όπως «Ζει, ζει, ο Αυξεντίου ζει – Στη Μόρφου, στη Κερύνεια, εκεί μας οδηγεί», στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η θυσία του Γρηγόρη μας δίδαξε πως να διεκδικήσουμε την Απελευθέρωση της πατρίδας μας, όχι πως να συμβιβαστούμε με τον κατακτητή.

Οι ΕΛΑΜίτες κατευθύνθηκαν προς το κρησφύγετο και τον χώρο θυσίας του σταυραετού του Μαχαιρά, όπου ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου κατέθεσε στεφάνι.

Ακολούθως, μπροστά από τον επιβλητικό ανδριάντα του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, τα μέλη και στελέχη του ΕΛΑΜ έδωσαν όρκο τιμής και αγώνα, ενώ πριν αποχωρήσουν έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Το φετινό μνημόσυνο είχε μία ακόμη ιδιαιτερότητα. Διεξήχθη λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, για παραχώρηση “πολιτικής ισότητας” στους Τουρκοκύπριους κάτι που ισοδυναμεί με παραχώρηση της κρατικής μας κυριαρχίας στη μειονότητα του 18%.

Όσα χρόνια και αν περάσουν η Παράταξή μας θα συνεχίσει να τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για μία Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική και να τάσσεται ενάντια σε λύσεις που οδηγούν τον τόπο μας σε τουρκοποίηση.