Δυναμική και φέτος η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου! Το θρησκευτικό μνημόσυνο τελέστηκε στην Λευκωσία ενώ στην συνέχεια μέλη και φίλοι της Παράταξης μας από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, συγκεντρώθηκαν στον Μαχαιρά. Στα λημέρια που ο ανδρειωμένος Σταυραετός έπεσε μαχόμενος κατά του Άγγλου αποικιοκράτη.

Στις βουνοκορφές που έγραψε με ανεξίτηλα ολόχρυσα γράμματα νέες σελίδες Ελληνικής Ιστορίας, επαναλαμβάνοντας το «Μολών λαβέ», που ταξίδεψε από τις Θερποπύλες και έφτασε στα βουνά του Μαχαιρά, για να στοιχειώσει τις μνήμες των Αποικιοκρατών, αλλά και όλων όσων ξεχνούν τι πάει να πει Έλληνας!

Το μεγαλείο του ημίθεου Γρηγόρη Αυξεντίου δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε μέσα σε τόμους βιβλίων, πόσο μάλλον μέσα σε λίγες γραμμές.

Οι ΕΛΑΜίτες νιώθοντας και φέτος το χρέος που βαραίνει τις πλάτες τους, παρευρέθηκαν στο κρησφύγετο , για να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής, αλλά και γιατί αυτό προστάζει το χρέος που έχουμε στις μελλοντικές γενεές, να μεταλαμπαδεύσουμε τα ιδανικά και τις αξίες του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Στον χώρο του κρησφυγέτου, όπου φέτος πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της μάχης που έδωσε ο Αυξεντίου και οι συναγωνιστές του, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ Χρίστος Χρίστου.

Για ακόμη μια χρονιά ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ ήταν ο μόνος Αρχηγός κόμματος που παρευρέθηκε για να τιμήσει τον Σταυραετό του Μαχαιρά εκεί όπου θυσιάστηκε!  

Για εμάς τιμή αποτελούν τα λόγια των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, προς τα μέλη μας, καθώς σε εμάς βλέπουν το μέλλον. Σε εμάς εναποθέτουν τα σκήπτρα για να συνεχίσουμε των αγώνα για να παραμείνει ο Ελληνισμός ζωντανός στην Κύπρο!

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του Προέδρου της Παράταξης μας Χρίστου Χρίστου:

Τόσο στον χώρο του κρησφυγέτου ,όσο και μπροστά από το Άγαλμα του Αυξεντίου, οι ΕΛΑΜίτες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Κύπρος – Ελεύθερη – Ελληνική !

ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ !