Η αύξηση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Λευκωσίας είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των παράνομων μεταναστών στη πατρίδα μας, οι οποίοι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έχουν χωρίσει τη πρωτεύουσα σε επτά διαφορετικά γκέτο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ομάδες από Σύριους, Αιγύπτιους, Μαροκινούς, Καμερουνέζους, Παλαιστίνιους και Ασιάτες, που ήρθαν παράνομα από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές ή με βάρκες από την Τουρκία και οι οποίοι έχουν δηλώσει πολιτικοί προσφυγές, αιτούμενοι άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, στόχος των συμμοριών των λαθρομεταναστών, είναι να δημιουργήσουν γκέτο στην πρωτεύουσα και να θέσουν υπό την προστασία τους επιχειρήσεις καταστήματα, περίπτερα, μικρές υπεραγορές, αλλά και κοπέλες, που τις αναγκάζουν να εκδίδονται.

Οι συμμορίες των παράνομων μεταναστών φαίνεται να έχουν χωρίσει τη Λευκωσία σε εφτά κομμάτια, με τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχο τους και στις οποίες επιθυμούν να περνά μόνο ο δικός τους λόγος. Όπως έχει παρατηρηθεί, προσεγγίζουν τους καταστηματάρχες και μικροεπιχειρηματίες δια της πειθούς, ζητώντας κάποιο μηναίο ποσό για να τους παρέχουν δήθεν προστασία και να μην τους ενοχλεί κανένας. Και όταν η απάντηση είναι αρνητική, τότε, το λόγο παίρνουν οι εκβιασμοί, οι απειλές και η βία.

Οι συμμορίες των λαθρομεταναστών, έχουν μετατρέψει την πρωτεύουσα της πατρίδας μας σε ένα ατελείωτο γκέτο, με την εγκληματικότητα να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, επαναφέροντας για πολλοστή φορά στο προσκήνιο την πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για θέσπιση μιας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, που θα αποτρέπει τις ορδές των παράνομων μεταναστών να εισέρχονται στη πατρίδα μας.

Παράλληλα, για να επιστρέψει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και τους καταστηματάρχες στη καρδιά της Λευκωσίας, θα πρέπει καταρχάς να κλείσουν όλα τα οδοφράγματα, που αποτελούν τη δίοδο των πλείστων αλλοδαπών εγκληματιών στη πατρίδα μας. Επιπρόσθετα, τα σώματα ασφαλείας θα πρέπει να αυξήσουν τις περιπολίες στις περιοχές που παρατηρείται η δραστηριότητα των συμμοριών των παράνομων μεταναστών. Πέραν όμως αυτού, για όσους αλλοδαπούς βρίσκονται παράνομα στη πατρίδα μας, θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να απελαθούν, χωρίς καν να εξετάζεται το αίτημα τους για πολιτικά άσυλο.