Από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, οι ΕΛΑΜίτες πορεύτηκαν από το πρωί μέσα από κοινότητες και χωριά μέχρι να καταλήξουν το απόγευμα στην Κακοπετριά όπου πραγματοποιήθηκε φέτος από την Παράταξη μας ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής μας επετείου της 1ης Απριλίου.

Σε δεκάδες μνημεία Ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα 1955 – 59, κατατέθηκαν στεφάνια και εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος. Μαζί μας τον Εθνικό Ύμνο έψαλλαν και οι παρευρισκόμενοι στους διπλανούς χώρους των Μνημείων και οι θαμώνες σε διπλανά μαγαζιά…

Κάτοικοι των χωριών και των κοινοτήτων, έβγαιναν από τα σπίτια τους και χειροκροτούσαν την μηχανοκίνητη πορεία του ΕΛΑΜ.

 

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θύμισε σε όλους (και σήμερα), πως οι Ήρωες μας δεν θυσιάστηκαν άδικα και πως εμείς τους τιμούμε και θα συνεχίσουμε την πορεία και τον δρόμο που αυτοί χάραξαν.

Η Εθνική Μνήμη και το χρέος μας να τιμούμε τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας δεν θα σταματήσει!

Στη Λευκωσία ωστόσο, η εκδήλωση άρχισε με τρισάγιο και ξενάγηση στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς.

Ο Πρόεδρος της Παράταξης μας Χρίστος Χρίστου παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στους Ήρωες της ΕΟΚΑ στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Στην λιτή εκδήλωση μας στην Κακοπετριά, μετά την άφιξη φλόγας και τρισάγιο, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων. Ομιλητές ήταν οι συναγωνιστές Στέλιος Στυλιανού επικεφαλής της περιοχής Τροόδους, ο Επαρχιακός Λευκωσίας Γιώργος Τοούλας και η συναγωνίστρια Πόλα Χριστοφίδου εκ μέρους του Μετώπου Γυναικών. Και οι τρεις εξήραν την σημασία και το μεγαλείο του αγώνα της ΕΟΚΑ και υπογράμμισαν τις πρωτοφανείς θυσίες των Αγωνιστών, του λαού της Κύπρου, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, με ισχυρότερο όπλο τους την γνήσια και ανίκητη Ελληνική ψυχή!

Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, κατέθεσε στο Μνημείο Ηρώων ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παράταξης μας Πέτρος Κουντουρέσιης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

 

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο με φάρο και οδηγό τους αγώνες της θρυλικής ΕΟΚΑ, του Αρχηγού Διγενή και των παλικαριών του, πορεύεται στον ανηφορικό δρόμο που μας δίδαξαν, με μοναδικό στόχο τη Λευτεριά της Κύπρου, μακριά από φιλοτουρκικές λύσεις ομοσπονδίας.

Εκδήλωση τιμής των παλικαριών της ΕΟΚΑ πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο βράδυ και στην Κυπερούντα στην παρουσία του Προέδρου της Παράταξης μας Χρίστου Χρίστου.

Οι εκδηλώσεις του ΕΛΑΜ για την 1η Απριλίου άρχισαν εδώ και μέρες και θα συνεχιστούν και τις επόμενες.

 

ΖΗΤΩ Η 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

ΖΗΤΩ Η ΚΥΠΡΟΣ!