Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ’ όλα και να επαναλάβουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) δεν είναι ούτε εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε απαντά εκ μέρους του, ούτε όπως κάποια κόμματα δήλωσαν, αποτελεί δεκανίκι του. Αυτό ΔΕΝ ισχύει, ούτε θα γίνει ποτέ. Ως Ε.ΛΑ.Μ όμως από την αρχή της πολιτικής και κοινωνικής μας δράσης, δείξαμε δείγματα στην κοινή γνώμη πως τοποθετούμαστε: υπέρ των σωστών αποφάσεων (αφαίρεση διαβατηρίων από λεγόμενους αξιωματούχους του ψευδοκράτους), και εναντίον με όσα διαφωνούμε γιατί πιστεύουμε πως στρέφονται εναντίον της κοινωνίας, της επιβίωσης του Ελληνισμού στην Κύπρο και των δικαίων και δικαιωμάτων των πολιτών.

Εφικτό, ανέφικτο, εμπρηστικό είναι κάποιες από τις λέξεις που ακούσαμε το τελευταίο διάστημα. Σχόλια και τοποθετήσεις κυρίως από το ΔΗΣΑΚΕΛ (αλλά τον έλεγχο έχει το ΑΚΕΛ). Κάποια κόμματα βάζουν εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη που απάντησε με το «επιστροφή στο σύνταγμα του ‘60» στον κατοχικό ηγέτη που απαιτεί «λύση δύο κρατών». Μια στιχομυθία δηλαδή, ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του νόμιμου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκπροσώπου – εγκάθετου της Τουρκίας, κατέληξε στο να θορυβηθούν οι ενδοτικοί πολιτικοί ή πολιτικάντηδες και να αρχίσουν να επικρίνουν τον Πρόεδρο. Αντί να «πυροβολούν» εναντίον του κατοχικού ηγέτη και της Τουρκίας, αυτό πράττουν εναντίον του Προέδρου του δικού τους κράτους. Η δήλωση, τους «χαλάει την συνταγή» για την «λύση» που επιθυμούν. Το ΔΗΣΑΚΕΛ έμεινε προσκολλημένο στο σχέδιο Ανάν αρνούμενο πεισματικά να αφουγκραστεί τον λαό, τους ψηφοφόρους και την βάση των δύο κομμάτων και επιμένει να μην λαμβάνει υπόψη το μήνυμα που τους έδωσε ο λαός στις τελευταίες εκλογές.  

Χάρη συζήτησης τώρα ας προβληματιστούμε: αν η επιστροφή στο κράτος του ’60 είναι ανέφικτη, τι είναι εφικτό γι’ αυτούς; Η Τουρκική πρόταση για λύση δύο κρατών; Για συνομοσπονδία; Και τελικά, η Τουρκική πρόταση για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία γιατί έγινε σημαία τους την οποία υπερασπίζονται με τόσο πάθος; Η λύση Δ.Δ.Ο είναι εφικτή; Αντιθέτως. Είναι καταστροφική και πάγια θέση του Ε.ΛΑ.Μ είναι πως μόνη λύση στο Κυπριακό αποτελεί αυτή του ενιαίου κράτους.

‘Όλα άρχισαν με την απόφαση του Προέδρου και του Υπουργικού του, για αφαίρεση των διαβατηρίων δεκατεσσάρων λεγόμενων αξιωματούχων του ψευδοκράτους. Ορθή απόφαση. Αυτό, το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων και μια σειρά άλλων μέτρων, αποτελούν θέσεις και προτάσεις του ΕΛΑΜ από την ίδρυση του. Οι απ’ εδώ όμως (είπαμε ποιοι είναι, μαζί με το ΔΗΣΑΚΕΛ τώρα και ο «νέος» κατά τα άλλα Πρόεδρος των Οικολόγων), δεν θεωρούν φαίνεται ότι υπάρχει καν ψευδοκράτος. Με τις δηλώσεις, την χολή και το μένος τους εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη και κατά συνέπεια εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε Τουρκική εισβολή και κατοχή φαίνεται να αναγνωρίζουν, ούτε έχουν αντιληφθεί ποτέ την ζημιά που προκαλούν στις προσπάθειες επιβίωσης του Ελληνισμού της Κύπρου.

Όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς; λέει μια ρήση. Όταν υπάρχουν τέτοιοι «Έλληνες» στην Κύπρο, τι να αναμένουμε από τον Τούρκο κατακτητή; λέμε εμείς…

 

Έλλην Κύπριος