Θα θέλαμε να τοποθετηθούμε και να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας όσον αφορά τις αναπληρωματικές εκλογές που διεξήχθησαν εχθές στην πόλη της Πάφου, για ακόμα μία φορά. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν στήριξε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο κανέναν υποψήφιο, ούτε είχε οποιαδήποτε άλλη ανάμειξη με τις εκλογικές διαδικασίες. Αυτά σαν απάντηση προς ορισμένους, οι οποίοι αρέσκονται στο να δημιουργούν διάφορα φανταστικά σενάρια.

Η θέση του Κινήματος μας ήταν ευθύς εξαρχής πως αυτές οι δημαρχιακές θα ήταν ακόμα μία διαδικασία δοσοληψίας και διαπλοκής των κομμάτων του κατεστημένου. Για τον λόγο αυτόν απαιτήσαμε την παραίτηση ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθως να γίνουν εκλογές. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί απλώς ακόμα ένα πολίτικο παιχνίδι, ούτως ώστε να παραμείνουν στο απυρόβλητο όλα τα σκάνδαλα, τα οποία το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με την δική του συνεισφορά έβγαλε στην επιφάνεια.  

Η εκλογή του οποιουδήποτε υποψηφίου Δημάρχου, θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο αφού θα έχει να αντιμετωπίσει τα ιδιοτελή συμφέροντα και την υφιστάμενη  διαφθορά από τους δημοτικούς συμβούλους, που δέσμιοι στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους συμφερόντων, θα μετέτρεπαν σε ανίκανο τον Δήμο της Πάφου να ελέγξει για ακόμα μία φορά τα σκάνδαλα και την δυσχερή θέση που βρίσκεται η πόλη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πιστό στον αγώνα του για κάθαρση και δικαιοσύνη στην πολιτική ζωή του τόπου, θα συνεχίσει, με καθαρά χέρια, τον δρόμο που επέλεξε ενάντια στην κομματοκρατία του κατεστημένου, μέχρι να υπάρξει οριστική κάθαρση και δικαιοσύνη στα πεπραγμένα του Δήμου της Πάφου. Όσο δε, για τον νέο Δήμαρχο Πάφου, αν δεν πολεμήσει για να υπάρξει κάθαρση και διαφάνεια, θα μας βρει και αυτός μπροστά του. Τονίζουμε ότι δεν πρόκειται το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα να χαριστεί σε κανέναν.

Θα θέλαμε να στείλουμε μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση ότι, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει κομματικό εργαλείο κανενός, πάρα μόνο της Πατρίδας και των Ελλήνων της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)