Υποτίθεται ότι μεταβαίνουμε στο Κρανς Μοντάνα με αισιοδοξία για να αξιοποιήσουμε το καλό κλίμα και να αδράξουμε την «ιστορική ευκαιρία» για να επιλύσουμε το Κυπριακό. Όμως είναι τόσο κοντόφθαλμοι όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο, αφού μέσα από την τυφλή τους προσήλωση στην οποιαδήποτε λύση δεν μπορούν να αντιληφθούν τις πραγματικότητες, τις οποίες η τουρκική πλευρά φροντίζει να υπενθυμίζει.

Έτσι προέβηκε σε ακόμα μια πρόκληση, που επαναφέρει στις μνήμες μας το σκηνικό των Ιμίων του ’96, αφού ανήρτησαν τούρκικη σημαία σε μια βραχονησίδα λίγο έξω από την Κερύνεια.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ενώ από αύριο ξεκινά η διεθνής Διάσκεψη για το Κυπριακό στο ελβετικό θέρετρο του Crans Montana υπό την αιγίδα του ΟΗΕ,  η Άγκυρα επέλεξε αυτή την στιγμή να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, σε σχετικά κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάφου. Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 649/17, η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια έκταση η οποία περιλαμβάνει τμήματα των οικοπέδων 6, 7 και 11 για στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι φωτογραφίες, των οποίων η λήψη πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2017, απεικονίζουν μια τουρκική σημαία «καρφωμένη» σε βραχονησίδα ανοικτά της Κερύνειας και συγκεκριμένα λίγο έξω από το κατεχόμενο χωριό Άγιος Αμβρόσιος. Πρόκειται για την μικρή βραχονησίδα φέρουσα το όνομα Χότη, αλλά οι ντόπιοι την αποκαλούν «κατσόσιηρο».

Σύμφωνα με τον χρήστη που ανέβασε τις εν λόγω φωτογραφίες, τα στιγμιότυπα αυτά τραβήχτηκαν στην παραλία που βρίσκεται το εξωκκλήσι του Αγίου Δημητριανού, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον “ΚΑΤΣΟΣΙΗΡΟ”, δηλαδή τον βράχο που πλέον πάνω του “κυματίζει” μια τουρκική σημαία.

Την είδηση εντοπίσαμε εδώ