Δυστυχώς για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές στο θέατρο του παράλογου.

Πρωταγωνιστής, ξανά, ο Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ανδρέας Ξενοφώντος. Ο Διευθυντής με επιστολή του, ημερομηνίας 19-12-2017,  προς όλα τα δημοσιά νοσηλευτήρια διατείνεται ότι έχουν πέσει στην αντίληψη του «περιπτώσεις οπού νοσηλευτικοί λειτουργοί ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες (αγοραπωλησίες φαγωσιμών ειδών, κατασκευές κοσμημάτων κτλ) κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους στον χώρο των κρατικών νοσηλευτηρίων η την άσκηση άλλων επαγγελμάτων ή επιτηδευμάτων ή με εργασίες χωρίς την άδεια από την αρμόδια αρχή κατά παράβαση του Νομού του 1990 Περί Δημόσιας Υπηρεσίας (άρθρο 65(2)».

Στην επιστολή του καταλήγει παρακαλώντας τους κατά τόπου υπεύθυνους νοσηλευτικούς λειτουργούς να ενημερώσουν και να επιστήσουν την προσοχή τους στο προσωπικό. Αν είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα για το οποίο ο ίδιος ο Διευθυντής έχει στοιχεία («περιέπεσαν στην αντίληψή» του όπως ο ίδιος ομολογεί), να μην έχουν γίνει οι απαιτούμενες έρευνες και ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ενώ για αλλά πιο ασήμαντα θέματα διεξάγονται έρευνες.

Και αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του έχουν πέσει στην αντίληψή του τέτοιες περιπτώσεις,  ποιες ενέργειες έχει κάνει ο ίδιος;

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα και γνωρίζοντας το διαχρονικό πρόβλημα υποστελέχωσης και τον μεγάλο φόρτο εργασίας γιατί δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και έρευνες για να τιμωρηθούν αυτοί που δουλεύουν εις βάρος κάποιον άλλων συναδέλφων τους, εντείνοντας τα πιο πάνω προβλήματα;

Με αυτή τη δημόσια ανακοίνωση προκαλούμε τον κ. Ξενοφώντος να δώσει ονόματα και να μεριμνήσει ώστε να διεξαχθούν οι απαιτούμενες έρευνες αφού όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ποιοι παρανομούν και μάλιστα κάποιοι το κάνουν με τις πλάτες της Διεύθυνσης. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες που ήρθαν εις γνώση μας ο ίδιος ο κ. Ξενοφώντος έχει παράσχει σε κάποιες περιπτώσεις τις απαιτούμενες διευκολύνσεις σε νοσηλευτές ώστε αυτοί να εκτελούν δεύτερη εργασία.

Πατριωτικό Μέτωπο (ΠΑ.ΜΕ.) Λακεδαιμόνιοι