Η Τουρκία παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ και η Ελλάδα εκατομμύρια λαθρομετανάστες… 

Σύνοδος Κορυφής με αφορμή την επιθετική πολιτική της Τουρκίας ενάντια στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μέσω της εξαπόλυσης εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, έλαβε χώρα χθες.

Θυμίζουμε ότι το τουρκικό παρακράτος πραγματοποιεί αυτές τις άκρως προσοδοφόρες επιχειρήσεις, μεταφοράς λαθρομεταναστών, μέρα μεσημέρι, κάτω από το βλέμμα των τουρκικών αρχών, οι οποίες προφανώς εγκρίνουν αυτές τις πρακτικές.

Αυτή την επιθετική πολιτική επιβράβευσε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής, αφού ουσιαστικά οι «ευρωπαίοι ηγέτες» έδωσαν στην Τουρκία τα πάντα. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:

α) Η Ε.Ε. πρόκειται να δώσει στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ για τα έτη 2016 – 2017, χρήματα που απαιτούνται να καταβληθούν από τα κράτη μέλη, δηλαδή και από την Ελλάδα.

β) Επιτάχυνση της επανέναρξης των συνομιλιών της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι παραβιάζεται πλειάδα απαιτήσεων, που απορρέουν από την φύση ενός ευρωπαϊκού κράτους.

γ) Απλοποίηση των διαδικασιών για να δίνεται ευκολότερα βίζα της ΕΕ για τους Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι κατακλύζουν τα ευρωπαϊκά κράτη και εκμεταλλεύονται το όποιο κράτος πρόνοιας έχουν αυτά.

Το κυριότερο επίτευγμα, όμως, για τον Ερντογάν ήταν ότι θα μπορέσει να συμμετάσχει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής αυτοπροσώπως και όχι μέσω αντιπροσώπων, όπως η Μέρκελ και ο Γιουνκέρ. Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, θα πραγματοποιηθεί μία γενικευμένη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου να επιτευχθεί και ο τελευταίος τουρκικός στόχος, που δεν είναι άλλος από τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, ήτοι η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ο Τσίπρας, από την πλευρά του, στήριξε την χρηματοδότηση της Τουρκίας, παρότι είναι ένοχη ως ένα κράτος – δουλέμπορος, το οποίο κερδοσκοπεί επί της μεταφοράς λαθρομετανάστων και επιπλέον αντλεί και γεωπολιτικά οφέλη, από αυτή την καταδικαστέα πρακτική της. 

ΠΗΓΗ