Τους τελευταίους μήνες φωτογραφικό υλικό από στρατόπεδα των Κατεχομένων παρουσίαζαν τη χρήση από το κατοχικό καθεστώς γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2A4. Η επίσημη επιβεβαίωση όμως ήρθε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε βίντεο που προβλήθηκε από τον λογαριασμό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Twitter, αποδεικνύεται ξεκάθαρα η μεταφορά των αρμάτων μάχης Leopard 2A4, στην κατεχόμενη Κύπρο. Το βίντεο προβλήθηκε ως επίδειξη της διακλαδικής άσκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στην περιοχή του Κορμακίτη εκτεινόμενη ταυτόχρονα σε θάλασσα και αέρα. Η άσκηση αυτή ήταν σε συνέχεια των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας εις βάρος του Ελληνισμού, με παράνομες NAVTEX, έρευνες στην ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου και με παράνομες γεωτρήσεις εντός στην κυπριακή ΑΟΖ.

Καλούμε την Κυπριακή Δημοκρατία να απευθυνθεί για μία ακόμα φορά στην Γερμανική κυβέρνηση υποδεικνύοντας την ύπαρξη γερμανικών οπλικών συστημάτων παράνομα στην κατεχόμενη πατρίδα μας και να την καλέσει να προχωρήσει σε μέτρα κατά της Τουρκίας.

Αναμένουμε επίσης την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ευρωπαϊκό πολεμικό υλικό βρίσκεται σε έδαφος της, κατεχόμενο από τρίτη χώρα. Εάν δεν επιδείξει την απαραίτητη αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία, για ποιά ακριβώς αλληλεγγύη αναφερόμαστε;

Με την σειρά μας ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο έχουμε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς την γερμανική πρεσβεία στην Κύπρο για την χρήση από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής γερμανικών αρμάτων μάχης αναμένοντας τη δική τους τοποθέτηση για το εν λόγω ζήτημα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)