Συνεχείς ροές λαθρομεταναστών φτάνουν στην πατρίδα μας σε εβδομαδιαία βάση πλέον, αφού μόλις πριν λίγες μέρες κατέφθασαν ακόμη 37.

Όμως δεν βλέπουμε να απασχολεί κάποιον από την Κυβέρνηση, ούτε και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, το γεγονός ότι οι διεθνείς δυνάμεις δηλώνουν ότι ο πόλεμος στην Συρία έχει τελειώσει, με τις ΗΠΑ μάλιστα να αποχωρούν από την περιοχή, με την συριακή Κυβέρνηση να καλεί τους πολίτες της να επιστρέψουν, την ίδια στιγμή που η ζωή έχει επανέλθει σχεδόν στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, κανείς από τους προαναφερόμενους δεν προβληματίζεται ούτε για το γεγονός ότι η μοναδική περιοχή που υπάρχει ένταση είναι το Ίντλιμπ, που αποτελεί το προπύργιο των τρομοκρατών, ενώ όσοι καταφθάνουν στην Κύπρο, ως δήθεν πρόσφυγες, είναι νεαροί άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της, χαράζοντας επιτέλους αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιβάλλεται η συνεργασία με την κυβέρνηση της Συρίας, ούτως ώστε να μπορεί να επιβεβαιώνει τα στοιχεία των δήθεν προσφύγων.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)