Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη, μαζί με τον αντίστοιχο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ονούφριο Κουλλά, αλλά και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ, Πανίκο Λεωνίδου.

Θέμα συζήτησης το Κυπριακό και η παράνομη άφιξη στα κατεχόμενα του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην λανθασμένη στρατηγική που έχει ακολουθηθεί όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις που είχε ως αποτέλεσμα να υποβαθμίσει το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά. Δυστυχώς μάθαμε να υποκύπτουμε με αποτέλεσμα ο ρόλος της Τουρκίας να αναβαθμίζεται σταδιακά, ενώ τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά μας να υποβαθμίζονται.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στο δράμα των αγνοουμένων, που δυστυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία δεν το αναδεικνύει, αντιθέτως προσπαθεί να το κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες. Τρανό παράδειγμα είναι ότι το θέμα θάφτηκε, αντί να γίνει ένας εκθεσιακός χώρος στην Βουλή των Αντιπροσώπων και στα αεροδρόμια, για να διαφωτίζουμε για τα όσα δεινά έχει περάσει η Πατρίδα μας και ο λαός μας.

Επίθεση κατά του ΕΛΑΜ επέλεξε να κάνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, παίρνοντας άμεσες και σαφείς απαντήσεις από τον κ. Γεάδη, με αποτέλεσμα ο κ. Κουλλάς να προσπαθεί μάταια να εξηγήσει.

Το ερώτημα όμως έμεινε αναπάντητο. Όταν τα πολιτικά κόμματα στηρίζουν Διζωνική (δηλαδή διχοτόμηση) Ομοσπονδία, ποιες πόλεις και ποια χωριά θα περιλαμβάνει η τουρκική ζώνη;

Η απάντηση του συναγωνιστή μας στις προκλήσεις από την νέα ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού ήταν απλή και αποστομωτική: «Η δική μου η Πατρίδα είναι ημικατεχόμενη, άρα αγωνίζομαι για την Απελευθέρωση και ΟΧΙ για την Ομοσπονδία».

Περισσότερα στο βίντεο της ανάρτησης.