Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη ήταν καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, μαζί με τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ, Μάριο Μαυρίδη και του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Καυκαλιά, αναφορικά με την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Κόλιν Στιούαρτ.

Ο Γεάδης Γεάδη ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις της Παράταξής μας αναφορικά με το Κυπριακό Πρόβλημα, ενώ σχολιάζοντας το αίτημα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας για περαιτέρω ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε πως είναι θετικό, όμως ενώπιον της ευρωπαίων εταίρων μας θα πρέπει να θέτουμε ευρωπαϊκές – δημοκρατικές λύσεις, κάτι που δεν είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Έφερε ως παράδειγμα την εκ περιτροπής προεδρία, λέγοντας πως όσες πολιτικές ομάδες στηρίζουν τέτοιες εισηγήσεις, σημαίνει ότι αποδέχονται να παραδώσουν αναλογικά την Προεδρία της Δημοκρατίας και στο ΕΛΑΜ.

Στην δεύτερη τοποθέτηση τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε ουσιώδη μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως είναι η αφαίρεση της σημαίας των κατακτητών από τον Πενταδάκτυλο, αλλά και την παράδοση των δολοφόνων των Ισαάκ – Σολωμού.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του κάλεσε το ΑΚΕΛ να συμπορευτεί μαζί με το ΕΛΑΜ σε κοινό αντιρατσιστικό αγώνα, απέναντι σε συμβιβασμούς στο Κυπριακό που χωρίζουν τον λαό βάση θρησκείας, γλώσσας, εθνότητας, όπως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που αποτελεί το χειρότερο είδος ρατσισμού.

Εννοείται ότι για πολλοστή φορά δεν υπήρξε καμία απάντηση εκ μέρους του ΑΚΕΛ.