Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη για το θέμα των προσπαθειών αναβάθμισης του ψευδοκράτους.

Ο Γεάδης Γεάδη υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι κατοχικές δυνάμεις δεν θα σταματήσουν ποτέ τις προσπάθειες τους για αναγνώριση και αναβάθμιση του ψευδοκράτους και να δημιουργούν τετελεσμένα.

Συμπλήρωσε δε ότι δυστυχώς δώσαμε δικαιώματα ως κράτος (κυβερνώντες και κόμματα πλην του ΕΛΑΜ), τους δώσαμε «υπόσταση», αναγάγαμε σε δικοινοτικό πρόβλημα το κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής και η Τουρκία πρέπει επιτέλους να καθίσει στο σκαμνί για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε, την εισβολής της στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας Πατρίδας.

Καταλήγοντας, ο συναγωνιστής δήλωσε με νόημα ότι οι αντιδράσεις και οι αναφορές τόσο των υπολοίπων υποψηφίων για τις Προεδρικές και των κομμάτων που τους υποστηρίζουν, είναι εγκλωβισμένες στην ηττοπάθεια, απέχουν μακράν από διεκδικητική πολιτική στο κυπριακό, και κυρίως εξυπηρετούν τις τουρκικές βλέψεις με την φιλοτουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κάθε μορφή λύσης Ομοσπονδίας.

Στις αιχμές που άφησαν ο Νίκος Τορναρίτης και ο Γιώργος Λουκαΐδης, υπενθυμίζοντας το γνωστό ΔΗΣΑΚΕΛ και της ταύτιση των θέσεων στο Κυπριακό, απάντησε ότι ουσιαστικά η στήριξη της Δ.Δ.Ο. είναι υποστήριξη των τουρκικών θέσεων.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις στην εκπομπή