Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρευρέθηκε σε πολιτικό πάνελ στην ενημερωτική εκπομπή του Κάπιταλ, σε συζήτηση για το Κυπριακό και το αποτέλεσμα της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με τους Αναστασιάδη και Ακιντζί, υπογραμμίζοντας την πάγια διαφωνία του Κινήματος με κάθε λύση στην μορφή της ΔΔΟ, αλλά και την εσφαλμένη επιστροφή στις διαπραγματεύσεις εν μέσω των Τουρκικών απειλών.

Ο συναγωνιστής κατακεραύνωσε όσους εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το πλαίσιο Γκουτέρες, αναφερόμενος σε πρόνοιες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, όπως τη μη επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, τη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, τα δικαιώματα στους σφετεριστές των περιουσιών των προσφύγων, το τ/κ βέτο και η εκ περιτροπής προεδρία.

Αναφερόμενος σε ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Γεάδη είπε πως υπάρχει ρητή αναφορά ότι τα μέρη πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε προσπάθεια διχοτόμησης της Κύπρου, εξηγώντας πως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αποτελεί στην ουσία διχοτόμηση της Κύπρου, την οποία όλα τα κόμματα προωθούν με τη στάση τους.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, προσπαθώντας να διαψεύσει τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, ξεκίνησε να διαβάζει αποσπάσματα από το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, όπου και ανέγνωσε και το απόσπασμα στο οποίο έκανε αναφορά ο συναγωνιστής, με αποτέλεσμα επί της ουσίας να το επιβεβαιώσει τον κ. Γεάδη, γεγονός που υπογράμμισε και ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, αφού τα επιχειρήματα του ΕΛΑΜ για το Κυπριακό δεν μπορούσαν να απαντηθούν από τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ με πολιτικά επιχειρήματα, ο εκπρόσωπος της αριστεράς ξεκίνησε τη γνωστή τακτική διχόνοιας και μίσους, με εκφράσεις όπως «ναζί», «φασίστες», «πραξικοπηματίες» κτλ, με τον κ. Γεάδη να του απαντά ξεκάθαρα ότι οι μεγαλύτεροι φασίστες αυτή τη στιγμή είναι το καθεστώς του Ερντογάν, με ανώτατα στελέχη του οποίου συναγελάζεται ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπως τον Νταβούτογλου και τον Τσαβούσογλου, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχθούμε μαθήματα δημοκρατίας από τον κόκκινο φασισμό του ΑΚΕΛ.