Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Άλφα, σχολιάζοντας την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεάδη, η Τουρκική εισβολή στη Συρία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Κυπριακή Δημοκρατία σε ότι αφορά και το Εθνικό μας πρόβλημα, καθώς θα μπορέσουν να επιτευχθούν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, που θα επιφέρουν τεράστιο οικονομικό και πολιτικό κόστος.

Σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην εμπλοκή εταιριών που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά προς τη Τουρκία, ενώ υπογράμμισε την πάγια θέση του Κινήματος για εφαρμογή του Ενιαίου Αμυντικού και Ενεργειακού δόγματος Ελλάδος – Κύπρου.

Παράλληλα, ο κ. Γεάδη υπογράμμισε πως πρέπει να απεμπλακούμε από τις δικοινοτικές συνομιλίες στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που νομιμοποιούν τη διχοτόμηση, αλλά να διεκδικήσουμε τα εθνικά και ιστορικά μας δίκαια.

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη πρόταση της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που ανήκουν η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, για απευθείας εμπόριο των κατεχομένων, που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος.