Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ για την στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος τύπου της Παράταξης μας Γεάδης Γεάδη, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα πως οι στιγμές είναι κρίσιμες για την ανθρωπότητα και πως το γεωπολιτικό σύστημα είναι αλληλένδετο. Η μεν ΗΠΑ προσπάθησαν κατά καιρούς να εγκλωβίσουν την Ρωσία, και η Ρωσία με την σειρά της προσπάθησε και προσπαθεί να εγκλωβίσει τις ΗΠΑ. Είναι μια διαρκής μάχη συμφερόντων των ισχυρών της γης, τόνισε.

Η χρήση στρατιωτικής βίας είναι σίγουρα καταδικαστέα, είπε, και εκτίμησε πως οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες για την οικονομία διεθνώς.

Αποδεικνύεται, συμπλήρωσε, πως η κατασκευή του EastMEd ήταν και παραμένει αναγκαία, για να μην υπάρχει Ρωσική εξάρτηση της Ευρώπης σε φυσικό αέριο από την Ρωσία αλλά από την άλλη δίνει και ένα μάθημα σε μας, πως παρόλο που η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει την μισή Κύπρο από το 1974, η κυβέρνηση μας δεν απαίτησε με σθένος επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ούτε και απαίτησε με σθένος αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Σήμερα, είπε, Ευρώπη και ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία, κάτι που δεν έπραξαν ποτέ στην περίπτωση της κατοχικής Τουρκίας.

Πρέπει, κατέληξε, να υπάρξουν καταδίκες και τερματισμός των προκλήσεων των κατακτητών. Είμαστε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης ως Κυπριακή Δημοκρατία, και να τερματίσουν κάποιοι την πολιτική της ηττοπάθειας ότι «είμαστε μικροί», και να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας.

(‘Ολες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)