Με ομόφωνη απόφαση, το ΕΛΑΜ αποφάσισε τη στήριξη του Πρόεδρου του Χρίστου Χρίστου ως υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018. Σύμφωνα με τον Γεάδη Γεάδη, Εκπρόσωπο Τύπου του ΕΛΑΜ, ο κ. Χρίστου είναι ο νεαρότερος υποψήφιος που διεκδίκησε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, από το 1960 μέχρι και σήμερα.

Ο Εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ανέφερε ότι “το ΕΛΑΜ δεν βρίσκεται κοντά με κανένα από τους άλλους υποψηφίους, καθώς, αν αυτό συνέβαινε, θα στήριζαν κάποιων από αυτούς”. “Το ΕΛΑΜ είναι κάτι διαφορετικό”, τόνισε με νόημα, για να συνεχίσει λέγοντας ότι “δεν έχουν καμιά πρόθεση να ανταλλάξουν τις ψήφους τους και του κόσμου που θα τους στηρίξει για τα όποια ανταλλάγματα”.

Σε σχέση με το σκεπτικό που επικράτησε έτσι ώστε να καταλήξει το ΕΛΑΜ στη στήριξη Χρίστου, ο κ. Γεάδη, επεσήμανε ότι υπήρχαν αρκετά ονόματα στη λίστα, μεταξύ αυτών και ακαδημαϊκοί, ένας από τους οποίους βρισκόταν στη λίστα μέχρι τέλους, αλλά απέσυρε τελευταία στιγμή και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Χρίστου”.

“Ο κόσμος όλο αυτό το διάστημα μας παρότρυνε να κατέλθει το ΕΛΑΜ μόνο του στις εκλογές και μάλιστα με τον Χρίστο Χρίστου σε μια καθαρή, ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Να μην βάλει νερό στο κρασί του και να μη συμβιβαστεί με στήριξη άλλου υφιστάμενου υποψηφίου”, τόνισε.

Σε σχέση με το τι θα πράξει το ΕΛΑΜ στον δεύτερο γύρο και αν θα βρεθεί προ διλήμματος, ο κ. Γεάδη ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν τέτοια διλήμματα, αντίθετα “μπορεί να βρεθούν τα υπόλοιπα κόμματα προ του διλήμματος και να χρειαστούν τους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ”.

Εμάς μας ενδιαφέρει ο τρίτος γύρος των εκλογών, η επόμενη μέρα των εκλογών δηλαδή, να είμαστε στο πλευρό του κόσμου, ο οποίος χρειάζεται τη στήριξή μας, επεσήμανε.