Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή “Alpha Καλημέρα” για τα θέματα φιλανθρωπίας του ΕΛΑΜ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γεάδης Γεάδη, κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι έκανε φιλανθρωπία στη Λάρνακα και στη συνέχεια ζήτησε τα λεφτά που στοίχισε το εγχείρημα από το Δήμο Λάρνακας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Γεάδης το ΑΚΕΛ έβαψε ένα δρόμο ο οποίος στοίχισε 111 ευρώ το παρουσίασε ως φιλανθρωπικό έργο και μετά ζήτησε τα έξοδα από το Δημαρχείο.

Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΜ
Η κ. Κουκουμά και το ΑΚΕΛ μπορεί να δώσει κάποια από τα χρήματα που μαζεύει μπορεί να τα δώσει σε αλλοδαπούς και όχι να κάνουν φιλανθρωπικά έργα για παράδειγμα στο πρόσφατο περιστατικό στη Λάρνακα έβαψαν ένα δρόμο για φιλανθρωπία, στοίχισε 111 ευρώ, και στη συνέχεια ζήτησαν τα λεφτά από τον Δήμο Λάρνακας.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γεάδης το περιστατικό διαδραματίστηκε στα μέσα Ιουνίου όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας έλαβε μία επιστολή από την ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, η οποία ζητούσε να της καλύψει ο Δήμος τα έξοδα που επωμίστηκε για την αγορά υλικών (μπογιές) για τη συντήρηση παιχνιδιών στην παραλία Μακένζι στη Λάρνακα.

“Η νεολαία του ΑΚΕΛ προχώρησε σε μία εθελοντική πράξη, διαφήμισε παντού τη τόσο….θεάρεστη τους πράξη και τώρα έρχονται να ζητήσουν το…αστρονομικό ποσό των €111,82 για να καλυφθούν τα έξοδά τους, από μία ενέργεια την οποία κανένας δεν τους τη ζήτησε και ήταν αποκλειστικά για την προβολή του κόμματός τους.”

Σύμφωνα με τον κ. Γεάδη το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση του συγκεκριμένου ποσού.

Σκεύη Κουκουμά,Βουλευτής ΑΚΕΛ
“Έχω υπόψη μου για το προηγούμενο θέμα που ζητήθηκε επιχορήγηση από το Δήμο, αντιλαμβάνομαι πρέπει να είναι κάποια εκστρατεία εθελοντικής εργασίας όπου ο Δήμος είχε παράσχει τα υλικά για να βάψουν το δρόμο. Αποκλείεται να κάνεις φιλανθρωπικό και να ζητάς να σε επιχορηγήσουν κιόλας. Αλλά ενδεχόμενος εθελοντικές δραστηριότητες όπου είτε ο Δήμος είτε μια κοινότητα μπορούν να στηρίξουν είτε με τους εργάτες τους είτε με άλλο τρόπο για να επιτευχθεί κάποια δραστηριότητα είναι διαφορετικό. ”

ΠΗΓΗ