Στο ΡΙΚ παρευρέθηκε εντός της βδομάδας ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αρχικά, απαντώντας στους ισχυρισμούς του πολιτικού συστήματος ότι ο Ερντογάν είναι ένας απρόβλεπτος ηγέτης, παρέθεσε ένα παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου όπου είχαμε προβλέψει επ’ ακριβώς τις σημερινές κινήσεις της Τουρκίας, η οποία εξωτερικεύει τα προβλήματά του εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κανένα μέτρο αναχαίτισης αυτής της κατάστασης, που θα εξασφαλίζει τα Εθνικά μας συμφέροντα, ούτε έχει προβεί σε Εθνικά Συμφέρουσες συμμαχίες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο συναγωνιστής Γεάδη αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει αποστείλει στο Προεδρικό Μέγαρο το ΕΛΑΜ, για άμεση αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, που είναι η άμεση εφαρμογή του EastMed που θα ενώνει ενεργειακά την Κύπρο με την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής, ενώ θεσμικά, ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλουμε να απαιτήσουμε την αποκοπή κάθε είδους χρηματοδότηση προς την Τουρκία, αλλά και να μπει εμπάργκο σε οπλικά συστήματα προς την Τουρκία από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, αναφερόμενος στο άρθρο 42 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνδράμουν με κάθε μέσο στην οποιαδήποτε εξωτερική απειλή δέχεται κάποιος μέλος της.