Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του Κάπιταλ ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, σχολιάζοντας την προκλητική συμφωνία μεταξύ ΣΕΚ και της συνδικαλιστική οργάνωσης των κατεχομένων Turk Sen.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα έπρεπε να ήταν τα συμφέροντα των Ελλήνων της Κύπρου και όχι των Τούρκων.

Συνεχίζοντας, και απαντώντας τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου σε σχέση με την στάση έναντι των “προοδευτικών” Τουρκοκυπρίων που θέλουν να δουλέψουν στις ελεύθερες περιοχές, ο Γεάδης Γεάδη υπογράμμισε ότι πρώτα πρέπει να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να επανενσωματωθούν σε αυτήν, και να υιοθετήσουν πραγματική επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος, που δεν είναι άλλη από το ενιαίο κράτος.

Κλείνοντας ανέφερε ότι είναι καιρός όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στους Έλληνες της Κύπρου. Αρκετά με τα υπερδικαιώματα και τα ωφελήματα που παρέχει απλόχερα η Κυπριακή Δημοκρατία στους Τουρκοκύπριους, χωρίς καν να αναγνωρίζουν την ύπαρξη της, τουναντίον απεργάζονται την διάλυση της.