Καλεσμένος στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και κάτι» ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο συναγωνιστής άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τίθεται ευρέως από τον λαό, με ποιου τα συμφέροντα θα πρέπει να ταχθεί η Κύπρος, μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η απάντηση σαφής και ξεκάθαρη: «Ούτε με την Ρωσία, ούτε με την Ουκρανία, αλλά με τα συμφέροντα του ελληνισμού, με τα συμφέροντα της Κύπρου».

Τόνισε με σαφήνεια την καταδίκη της ρωσικής εισβολής, όμως την ίδια στιγμή στηλίτευσε και την υποκρισία των «δυτικών» που δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία απέναντι στο μείζον εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, απέναντι σε ένα έγκλημα που συντελείται από το 1974.

Όμως για την αδιαφορία έριξε το βάρος της ευθύνης στις εκάστοτε Κυβερνήσεις, αφού διαχρονικά οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, χωρίς να διεκδικούν τα αυτονόητα και αναφαίρετα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού. Όπως ανέφερε: «ενδεικτικά να υπενθυμίσω τον πρώην ΥΠΕΞ, κ. Χριστοδουλίδη που δήλωνε ότι «οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό», ενώ ο κ. Κασουλίδης προσφάτως εξέφρασε την ανικανότητά του να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας αφού όπως είπε είναι «ισχυρός δρώντας με σημαντική στρατηγική θέση», με τον Γεάδη Γεάδη να διερωτάται αν η Ρωσία είναι μια μικρή, αδύναμη χώρα»…

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι κάθε κρίση γεννάει προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρίες. Θα έπρεπε η Κυπριακή Δημοκρατία να τα αναλογιστεί και την ίδια στιγμή να ζητήσει αντισταθμιστικά μέτρα, όπως η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας και η άμεση υλοποίηση του αγωγού East Med, με την στήριξη της Ε.Ε.