Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, ήταν καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, αναφορικά με την πρόταση του ΔΗΣΥ για συνταγματική αναθεώρηση, την προεδρολογία, καθώς και τα οδοφράγματα.

Τόνισε την ανάγκη να γίνει συνταγματική αναθεώρηση για να φύγουν οι ρατσιστικές δικοινοτικές διακρίσεις, βάση εθνότητας ή θρησκείας, που εξασφαλίζουν συγκεκριμένες θέσεις σε τουρκοκύπριους, γιατί έχουν το «προτέρημα» έναντι των υπολοίπων να έχουν διαφορετική καταγωγή.

Σε μια δημοκρατία πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι, να έχουν μια ψήφο και να μην έχουν εξασφαλίσμενες θέσεις βάση της εθνοτικής του καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας. Δυστυχώς αυτό που συζητούμε σήμερα είναι η ΔΔΟ, δηλαδή η δημιουργία ενός καθεστώτος Απαρντχαΐντ στους κόλπους της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του ΕΛΑΜ δεν έχει ανάγκη να δώσει δημόσια προεκλογικό πρόγραμμα, καθώς είναι κομματική υποψηφιότητα με συγκεκριμένες θέσεις στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό, στην οικονομία, στην καταπολέμηση των σκανδάλων κ.ο.κ.

Κλείνοντας, σε σχέση με τα οδοφράγματα ο Γεάδης Γεάδη ανέφερε ότι ήταν ένα ολέθριο σφάλμα η διάνοιξη των οδοφραγμάτων από τις διαδοχικές Κυβερνήσει ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, χωρίς να έχουν απολογηθεί στον λαό, αφού δεν κατανοούν το λάθος που έχουν διαπράξει αφήνοντας τους πολίτες έρμαιο στους τουρκικούς σχεδιασμούς.