Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρενέβη τηλεφωνικά στο ράδιο Πρώτο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ΠτΔ για το Κυπριακό.

Αρχικά ο συναγωνιστής απαντώντας στην δήλωση του Ν. Αναστασιάδη ότι την Κύπρο την κυβέρνησαν όλες οι σχολές σκέψεις στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι αν και υπήρχαν μικροδιαφορές ανάμεσα στις πρακτικές των εκάστοτε ΠτΔ, εν τούτοις, όλοι ακολούθησαν την γραμμή της υποταγής, για μια λύση ΔΔΟ, τονίζοντας ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν ακολούθησε την “σχολή σκέψης” του ΕΛΑΜ, της διεκδίκησης με στόχο την αλλαγή, για την Απελευθέρωση της Κύπρου σε ένα Ενιαίο Κράτος.

Ακολούθως, ξεκαθάρισε ότι η ΔΔΟ έχει απορριφτεί το 2004 από το 76% των Ελλήνων της Κύπρου, γι’ αυτό οφείλουμε επιτέλους να την ενταφιάσουμε και όχι να συνεχίζουμε να οδηγούμε το Κυπριακό σε αδιέξοδα.

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής τόνισε ότι μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ακολουθεί μια ξεκάθαρη αντιομοσπονδιακή γραμμή, σε αντίθεση με διάφορους δήθεν αντιομοσπονδιακούς που αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, ενώ την ίδια στιγμή με την ανοχή και την συμμετοχή τους στις εκάστοτε κυβερνήσεις, έχουν φέρει το Κυπριακό στην σημερινή κατάσταση.