Φιλοξενούμενος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ, ο εκπρόσωπος τύπου της Παράταξης μας Γεάδης Γεάδη, κατάγγειλε την προκλητική και συνάμα απαράδεκτη συμφωνία που έχει συνάψει η ηγεσία της ΣΕΚ με την συντεχνία εργαζομένων Türk Sen, για να δέχεται αιτήσεις Τουρκοκυπρίων να εργαστούν στις ελεύθερες περιοχές.

Φυσικά, είπε, αποτελεί δικαίωμα της κάθε ηγεσίας να θέτει τις δικές της προτεραιότητες. Όπως για παράδειγμα, γνώμονας της πολιτικής της ηγεσίας του ΕΛΑΜ είναι ο Έλληνας της Κύπρου, έτσι άλλες ηγεσίες μπορούν να έχουν άλλες προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα οι Τούρκοι της Κύπρου. Ο λαός μπορεί να κρίνει και να κατακρίνει, δήλωσε με έμφαση, υπενθυμίζοντας και το παράδειγμα των τουρκοκυπρίων που δεν φορολογούνται αλλά απολαμβάνουν όλες τις παροχές και επιδόματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου.

Εν συνεχεία ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ προσπάθησε να απαξιώσει τα επιχειρήματα του ΕΛΑΜ, λαμβάνοντας καταιγιστικές απαντήσεις αναφορικά με την στάση τους στα διάφορα εθνικά ζητήματα, με κορυφαία τα πρόσφατα περιστατικά, όπως η έγκριση κονδυλίων για διάνοιξη οδοφραγμάτων, για χορηγία σε τ/κ μαθητές και αποκοπή του επιδόματος για τους μαθητές της Τηλλυρίας, καθώς και για το μνημείο του Γρίβα.

(Στο βίντεο της ανάρτησης όλη η συζήτηση και η ανταλλαγή επιχειρημάτων με τον εκπρόσωπο της ΕΔΕΚ).