Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, σχολιάζοντας τα ζητήματα που άπτονται της πολιτικής επικαιρότητας.

Χαρακτηριστικά, σε ότι έχει να κάνει με τις αιτήσεις πολιτικού ασύλου, θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση, για αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης. Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια, ωστόσο τελείωσε, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες μάχες στα σύνορα με την Τουρκία, είπε, και πρόσθεσε πως η κατάσταση στη χώρα άρχισε να γίνεται καλύτερη και ως εκ τούτου δεν μπορεί κάποιος από τη Συρία να θεωρείται για πάντα πρόσφυγας. Πρέπει, τόνισε, να εξευρεθεί ένας τρόπος ούτως ώστε να αποστέλλονται πίσω στη χώρα τους μέσω διμερούς συμφωνίας.

Ωστόσο, είπε, οι Σύριοι δεν αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών που φτάνουν στην Κύπρο, καθώς πολλοί έρχονται στη χώρα μας και από χώρες στις οποίες δεν υπάρχουν συγκρούσεις, καθώς έχουν μάθει το δρομολόγιο.

Συνεχίζοντας τη συζήτηση για τους παράνομους μετανάστες, τόνισε ότι θα πρέπει να πάψουν να βλέπουν την Κύπρο ως «γη της επαγγελίας» και να μην λαμβάνουν επιδόματα εις βάρος των πραγματικών προσφύγων αλλά και των Κυπρίων πολιτών.

Ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τόνισε, τα μαχαιρώματα, οι βιασμοί και οι απόπειρες απαγωγής παιδιών είναι καθημερινότητα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών, πρέπει να γίνουν αυστηροί έλεγχοι και περιπολίες στις γκετοποιημένες περιοχές, ανέφερε. Ιδιαίτερα η περιοχή της παλιάς Λευκωσίας, της Χλώρακας και πολλές άλλες περιοχές πρόσθεσε, μετατράπηκε σε γκέτο αλλοδαπών.

Θα πρέπει παράλληλα, είπε, να επιβληθούν αυστηρές ποινές σε Δικηγορικά γραφεία αλλά και ΜΚΟ που προωθούν αυτή την παρανομία, καθώς πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σε ότι έχει να κάνει με το κεφάλαιο των οδοφραγμάτων, ο κ. Γεάδη εξήγησε πως η Κυπριακή Δημοκρατία απεμπόλησε μια ιστορική ευκαιρία για να τα κλείσει οριστικά για εθνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς και λόγους δημόσιας υγείας, κάτι που θα ασκούσε τεράστιες πιέσεις προς τους κατακτητές.

Ο κ. Γεάδη τόνισε ότι όλα τα πολιτικά κόμματα καταψήφισαν το ψήφισμα του ΕΛΑΜ στη Βουλή για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, κάτι που φανερώνει ότι το Κίνημά μας αποτελεί η μοναδική πολιτική φωνή στην Κύπρο που τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του κλεισίματος των οδοφραγμάτων.

Όσον αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας, σημείωσε πως λόγω του ιού και του «παγώματος» των εργασιών στην Κυπριακή ΑΟΖ, η χώρα βρήκε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί.

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το στρατηγικό όπλο της Τουρκίας εναντίον της, ο λόγος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο είναι οι Τ/κ, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο εναντίον της. Θα πρέπει να βάλουμε ένα δίλημμα στους τ/κ, δεν μπορούν να έχουν και την Τουρκία και τον Ερντογάν και να έχουν και την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΕΕ. Θα πρέπει να αποφασίσουν ποιο θα είναι το μέλλον τους», είπε.

Η Τουρκία προσπαθώντας να σώσει τον εαυτό της οικονομικά, έχει εγκαταλείψει του Τ/κ, με το να παραμείνουν κλειστά τα οδοφράγματα πέραν της προστασίας για την υγεία των πολιτών, θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή από τους Τ/κ που θα θέλουν να επανενταχθούν στην ΚΔ, στόχος μας θα πρέπει να είναι η επανενσωμάτωσή τους γιατί έχουν αποσχιστεί στο βόρειο κομμάτι, θα πρέπει να δείξουμε ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία δεν προσπαθούν να τους σώσουν, πρόσθεσε.