Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, με θέμα τις ευρωεκλογές. Αρχικά, επισήμανε ότι η σημερινή Ευρώπη ταλανίζεται από νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που έχουν επιφέρει διάφορες αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο του λαού, κυρίως των χωρών του Νότου.

Όσο αφορά τις επερχόμενες εκλογές, ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην αφύπνιση των λαών της Ευρώπης, που στρέφονται στα εθνικιστικά κόμματα, γεγονός που θα γίνει και στην Κύπρο την 26η Μαΐου, με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να αναμένεται να εκλέξει για πρώτη φορά ευρωβουλευτή.

Επίσης, ο κ. Γεάδη υπογράμμισε, πως, όσο αφορά το Κυπριακό και την Ευρωπαϊκή του πτυχή, μόνο τα Εθνικιστικά Κινήματα της Ευρώπης τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων, κρατώντας μια ξεκάθαρη και σκληρή αντιτουρκική στάση στην Ευρωβουλή. Παράλληλα, τόνισε ότι μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα μπορέσει εντός της ευρωβουλής να αναδείξει τις πραγματικές πτυχές του Κυπριακού, που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, όχι δικοινοτική διαφορά.

Καταλήγοντας, ο κ. Γεάδη κατακεραύνωσε όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που οι ευρωομάδες τους καταψήφισαν τροπολογία πριν λίγους μήνες για πλήρη κατάργηση της χρηματοδότησης της Τουρκίας και οριστικό τερματισμό των διεργασιών για ένταξή της στην Ε.Ε..

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής αναρωτήθηκε αν οι παρόντες ευρωβουλευτές, που προέρχονται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, μαζί με την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους, αποδέχονται την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, καθώς οι ευρωομάδες που ανήκουν, έχουν προτείνει τους Τσίπρα και Ζάεφ για Νόμπελ Ειρήνης.