Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ήταν ο Εκπρόσωπος Τϋπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Οι προεδρικές εκλογές αυτή την φορά μοιάζουν με εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ. Ο λαός θα κρίνει αν θέλει να συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Η μόνη φωνή αντιπολίτευσης είναι αυτή του ΕΛΑΜ.

Από κανέναν άλλον υποψήφιο (που όλοι προέρχεται από την παρούσα κυβέρνηση πλην του ΕΛΑΜ), δεν είδαμε, είπε, αντιδράσεις για μεγάλα και σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Οι αιτητές ασύλου ξεπέρασαν το 5% του πληθυσμού, άλλοι παράνομοι αλλοδαποί λαμβάνουν επιδόματα, την ίδια ώρα που συμπατριώτες μας αναμένουν τα δικά τους επιδόματα και βοήθεια.

Ακόμα και πρώην στελέχη και μέλη του ΑΚΕΛ, αναγνωρίζοντας τις σωστές θέσεις του ΕΛΑΜ κυρίως στο Μεταναστευτικό, ψηφίζουν πια Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, τόνισε.

Οι αυξήσεις είναι αφόρητες σε όλα τα υλικά αγαθά και ο λαός μας υποφέρει βλέποντας να δίνονται απλόχερα επιδόματα και οικονομική βοήθεια σε ξένους και μάλιστα παράνομους. Γι’ αυτό ο Γεάδης Γεάδη, επέκρινε έντονα τα αρμόδια Υπουργεία και την κυβέρνηση που κωφεύουν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ επανέλαβε ότι κακώς η κυβέρνηση δεν ζήτησε κυρώσεις εναντίον της κατοχικής Τουρκίας όπως έγινε και στην περίπτωση της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Είναι καιρός, είπε, να διεκδικήσουμε. Οι ίδιοι λανθασμένοι χειρισμοί γίνονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις μας, που δεν αναδεικνύουν το Κυπριακό στην σωστή του διάσταση, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και κατάντησαν να το παρουσιάζουν ως δικοινοτική διαφορά. Σε αυτό μεγάλη ευθύνη, κατέληξε, έχει ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης που είναι υποψήφιος για τις Προεδρικές και επικαλείται πως θα φέρει δήθεν την αλλαγή.

(όλες η συνέντευξη στο βίντεο της ανάρτησης)