Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του “Βεργίνα TV Κύπρου” (9/8/22) ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη, με θέμα το μεταναστευτικό και της επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει στην πατρίδα μας το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

Παρουσίασε κάποιες από τις κύριες θέσεις της Παράταξής μας τονίζοντας ότι λύσεις υπάρχουν για κάθε πρόβλημα, αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση για να τις εφαρμόσεις.

Στηλίτευσε την στάση ΟΛΩΝ των υπολοίπων κομμάτων που ενώ θα έπρεπε να βλέπουν το πρόβλημα, αντ’ αυτού κατηγορούσαν το ΕΛΑΜ, την ίδια στιγμή εξέφρασε την ικανοποίηση του που έστω και με αρκετή καθυστέρηση η Κυβέρνηση άρχισε να υιοθετεί κάποιες από τις εισηγήσεις της Παράταξής μας.

Τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσουν οι μαζικές απελάσεις, να αποκοπούν τα κονδύλια χρηματοδότησης, να παγοποιηθούν οι αποδοχές αιτήσεων ασύλου και να δημιουργηθεί άμεσα Υφυπουργείο Μετανάστευσης.

Τα πράγματα είναι πραγματικά σοβαρά και κρίσιμα που αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα όπως τόνισε τότε “αυτοί που θα αιτηθούν άσυλο θα είναι οι Έλληνες της Κύπρου” γιατί έχουν καταντήσει ξένοι στην ίδια τους την Πατρίδα.