Οι προκλητικές και παράλογες αξιώσεις εκ μέρους της τουρκικής πλευράς, συνεχίζονται αμείωτες και από τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Τουγρούλ Τουρκές, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μουσταφά. Φαίνεται πως οι απαράδεκτες και τραγικές υποχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποδεικνύονται ότι δεν έχουν αποτέλεσμα, παρά μόνο να αυξάνουν την απληστία των κατακτητών.

Έτσι μετά την παράδοση των εδαφών μας στην Γενεύη, την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, την αποδοχή νομιμοποίησης ενός εγκλήματος πολέμου, με την παραμονή όλων των εποίκων, τώρα βρίσκεται στα σκαριά η παραμονή των εγγυήσεων και του τουρκικού στρατού, αλλά και το αίτημα παροχή των τεσσάρων ελευθεριών για τους Τούρκους πολίτες.

Δυστυχώς στο Εθνικό Συμβούλιο εκφράσαμε αυτή την ανησυχία, την οποία διέψευσαν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι διαπραγματευτές, αλλά ακόμα και ο ενδιάμεσος χώρος. Τελικά όμως οι ανησυχίες μας, λίγο καιρό μετά, αποδεικνύονται χειροπιαστές παρόλο που κάποιοι δεν το υπολόγιζαν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει εκ νέου, ότι με τον εγκλωβισμό μας στο πλαίσιο ομοσπονδίας, είμαστε καταδικασμένοι να υποκύπτουμε σε θλιβερούς συμβιβασμούς, με τραγικό αποτέλεσμα την απεμπόληση από τα Εθνικά μας δίκαια. Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο στο Κυπριακό γι αυτό επιβάλλεται άμεσα να υπάρξει αλλαγή στρατηγικής, πριν θρηνήσουμε για νέες χαμένες πατρίδες.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)