Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τρία σημεία τα οποία προκύπτουν μέσα από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, που αποτυπώνουν το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

1) οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών ότι η Κύπρος έχει ξεπεράσει το 4% του συνολικού πληθυσμού σε αιτητές ασύλου.
2) το κονδύλι που λάβαμε από την Ευρώπη για το μεταναστευτικό από το 2015 μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 105 εκατομμύρια, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία και κατ’ επέκταση ο Κύπριος φορολογούμενος πολίτης έχει καταβάλει από την τσέπη του 180 εκατομμύρια.
3) η ετήσια έκθεση της Κομισιόν ότι οι μεταναστευτικές ροές στην ανατολική μεσόγειο έχουν μειωθεί κατά 57%, αλλά για την Κύπρο έχουν αυξηθεί κατά 48%.

Αναγνωρίζουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.

Την ίδια στιγμή, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχαμε επικριθεί έντονα που αναδείξαμε το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, όμως σήμερα βλέπουμε όλο και περισσότερους να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και να ασπάζονται τις ανησυχίες μας.

Επί τη ευκαιρία, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα για εφαρμογή αυστηρής και συνάμα αποτρεπτικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Δηλώσεις

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)