Ο Φοίβος Αλκιβιάδης γεννήθηκε στην Λεμεσό στις 28 Απριλίου 1956. Ο πατέρας του κατάγεται από το χωριό ΠΑΧΝΑ και η μητέρα του από την ΕΠΙΣΚΟΠΗ Λεμεσού.

Είναι πατέρας δυο παιδιών, του Γιώργου, 36 ετών, που υπηρετεί στην Αστυνομική Δύναμη Λεμεσού, και της Μαριάννας που εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας ως Επισκέπτρια Υγείας στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Αποφοίτησε από την Α’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού το 1975. Ακολούθως στην στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε στο 211 Τ.Π. (Πράσινη Γραμμή) και απολύθηκε στο ΚΕΝ Λεμεσού.

Στην συνέχεια εργάστηκε στην Σαουδική Αραβία για περίοδο 2,5 ετών ως ηλεκτρολόγος. Το 1989 προσλήφθηκε στην εταιρεία LANITIS Bros (COCA COLA) ως πωλητής και τερμάτισε την εκεί καριέρα του το 2003 ως Γενικός Υπεύθυνος Λεμεσού και επαρχίας. Στην συνέχεια εργάστηκε σε άλλες μεγάλες εταιρείες σε διευθυντικές θέσεις.

Αγαπημένα του σπορ το κυνήγι και το ψάρεμα.

Δραστηριοποιείται στην πολιτική και όπως δηλώνει “από τις τάξεις του Ε.ΛΑ.Μ. δίνω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα του τόπου μας με ενεργό πάντοτε παρπυσία στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και με ενδιαφέρον για τα προβλήματα των δημοτών – συμπολιτών μας. Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές διεκδικώ την ψήφο σας για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Δήμου μας.”