Υστερία προκαλεί η ιστορία, για κάποιους που προσπαθούν να μας την “διδάξουν” και να μην την υπενθυμίσουν όπως ακριβώς τους βολεύει και όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σήμερα το πρωί στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ της τηλεόρασης του Alpha Κύπρου και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Δημόπουλο θέλησε να κάνει μαθήματα ιστορίας από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες λέγοντας ότι οφείλουμε να βλέπουμε την ιστορία μας, για να μαθαίνουμε ως λαός. Φυσικά, η αναφορά έγινε όπως γίνεται συνήθως για το πραξικόπημα του 1974.  Όταν όμως, το ΕΛΑΜ έφερε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής το Ενωτικό Δημοψήφισμα δεν ακούσαμε από το ΑΚΕΛ να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός ότι ήταν θέμα ιστορίας.

Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη το ΑΚΕΛ οφείλει να ξεκαθαρίσει τι είναι για αυτό ιστορία και τι όχι και ποιες ιστορικές μνήμες πρέπει να κρατάμε ως λαός και ποιες θα πρέπει να τις ξεχνάμε.

Ήρθε ο καιρός να κάνουμε ξεκαθαρίσματα ενώπιον της κοινής γνώμης και όχι να κρυβόμαστε πίσω από λέξεις και πολιτικές διπλωματίες που στο τέλος της ημέρας γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι φάσκουν και αντι φάσκουν.

Ευτυχώς, όμως, ο κόσμος έχει ξυπνήσει και έχει αντιληφθεί ποιοί τον κοροιδεύουν και ποιοι μας έχουν οδηγήσει ως εδώ γιαυτό τέτοιες διπλωματικές πρακτικές δεν φτουράνε στις μέρες μας…

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο