Έφτασε η μέρα για να ασκήσει ο καθένας από εμάς το δικαίωμα του για τις Ευρωεκλογές του 2014. Να χρησιμοποιήσει το δικό του όπλο που λέγεται ψήφος.

Μετά από ένα έντονο παρασκήνιο τα τελευταία χρόνια, με το Κυπριακό να ξεπουλιέται σε διάφορα τραπέζια διαπραγματεύσεων, την Αμμόχωστο να χαρίζεται με αντάλλαγμα την αναγνώριση του ψευδοκράτους, την Κερύνεια να γίνεται δώρο στις ορέξεις της Τουρκίας αφού ποτέ δεν θα επιστρέψει υπό Ελληνοκυπριακή διοίκηση όπως τονίζουν οι κρατούντες, το κούρεμα καταθέσεων ανυποψίαστων πολιτών, την οικονομική κρίση που σάρωσε κάθε νοικοκυριό, την ανεργία που έπληξε πλέον κάθε οικογένεια, τους κλέφτες και τα σκάνδαλα να μένουν ατιμώρητα, την ατολμία των αξιωματούχων να εξορύξουν το Φυσικό Αέριο αφού πρώτα θέλουν να διασφαλίσουν τα αδέλφια τους, αυτά και πολλά άλλα που είναι πλέον η καθημερινότητα στην νήσο των αθώων, που λέγεται Κύπρος.

Έτσι φτάσαμε στην σημερινή μέρα. Ημέρα ψηφοφορίας για τις Ευρωεκλογές. Οι επιλογές είναι τρεις. Η πρώτη είναι να ψηφίσεις το πολιτικό κατεστημένο και τα παρακλάδια του, διαιωνίζοντας το αμαρτωλό κομματικό σύστημα. Η δεύτερη είναι να τηρήσεις αποχή, μετατρέποντας τον εαυτό σου σε συνένοχο για τα όσα συμβαίνουν. Και η τρίτη επιλογή, να αντισταθείς στο σάπιο πολιτικό σύστημα, στηρίζοντας το μοναδικό πρόβλημα για εκείνους. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Αν πάρεις την πρώτη επιλογή, επειδή γνωρίζεις πολύ καλά που έριξες την ψήφο σου, το επόμενο διάστημα μην διαμαρτυρηθείς και πάλι για το που μας οδήγησαν οι κυβερνώντες. Μην βγεις στον δρόμο να διαμαρτυρηθείς, γιατί όταν είχες την ευκαιρία να τους αλλάξεις, εσύ προτίμησες το τομάρι σου και αυτόν με τον οποίον θα είχες ατομικό συμφέρον δήθεν. Εσύ με την δική σου ψήφο τους έδωσες την δύναμη να κάνουν ότι θέλουν, άρα φέρεις καίρια ευθύνη. Έτσι την επόμενη που θα σκεφτείς να διαμαρτυρηθείς, κάτσε και κάνε την δική σου αυτοκριτική και θυμήσου ότι εσύ ήσουν αυτός που τους επέτρεψες να είναι εκεί.

Αν πάρεις την δεύτερη επιλογή, αυτή της αποχής, να θυμάσαι ότι δεν πλήττεις το κατεστημένο, αντιθέτως γίνεσαι συνένοχος. Γιατί επιτρέπεις σε 60 χιλιάδες Τουρκοκύπριους να αποφασίζουν για σένα και το μέλλον των παιδιών σου και τις πατρίδας σου, γιατί τους αποδεικνύεις ότι εσύ είσαι ανάξιος να το κάνεις.  Αν σε περίπτωση που η αποχή είναι 50% και άνω, τότε εσύ με την δική σου αποχή να θυμάσαι ότι διπλασίασες τα ποσοστά των κομμάτων, που σήμερα λες ότι απεχθάνεσαι. Για παράδειγμα, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ αν έπαιρναν 20% και έβγαζαν 1 Ευρωβουλευτή, εσύ τους παίρνεις πάνω από 40% δίνοντας τους την ευκαιρία να εκλέξουν από 3 Ευρωβουλευτές. Πολύ απλά, αποχή = συνενοχή. Έτσι την επόμενη, μην βγεις να διαμαρτυρηθείς γιατί εσύ είσαι αυτός που τους έδωσες την δύναμη να αυξήσουν τα ποσοστά τους με την δική σου αποχή. Όταν μπορούσες να τους πλήξεις πραγματικά εσύ προτίμισες να τους αφήσεις εκεί να κάνουν ότι αυτοί νομίζουν.

Αν πάρεις την τρίτη και την δύσκολη επιλογή, να αντιταχθείς και να αντισταθείς στο σύστημα θα έχεις την συνείδηση σου καθαρή ότι ψήφισες κάποιους που με ανιδιοτέλεια αγωνίζονται για την πατρίδα σου και τον λαό σου. Ψήφισες άτομα τίμια και καθαρά. Στήριξες τα άτομα που δεν σου υπόσχονται θέσεις και καρέκλες, αλλά σου υπόσχονται αγώνα, όπως έκαναν τόσα χρόνια. Ανυποχώρητο αγώνα χωρίς να βάζουν «νερό στο κρασί τους». Έκανες αυτό που θα πονέσει πραγματικά το σύστημα. Για να γίνω πιο κατανοητός ας αναλογιστεί ο κάθε ένας, τι τους πονάει περισσότερο. 50%, 60% ή ακόμα και 90% αποχή ή ένα ψηλό ποσοστό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Η απάντηση είναι απλή και καθαρή. Τότε κάνε αυτό που τους πονάει πραγματικά.

Η επιλογή σήμερα είναι δική σου. Με το σύστημα ή με τους Εθνικιστές; Από τις 26 του Μάη όμως μην διαμαρτυρηθείς γιατί εσύ τους το επέτρεψες. Θα τους ανεχτείς ακόμα μια φορά ή θα τους κάνεις να ψάχνουν το πώς και το γιατί σε μαύρα πρωτοσέλιδα; Όχι γιατί έρχεται η καταστροφή, αλλά γιατί κοντοζυγώνει η μέρα που το βασίλειο την διαφθοράς τους θα πέσει και όλοι αυτοί θα χάσουν την μάσα και τους θρόνους τους.

Πριν πράξεις οτιδήποτε ξανασκέψου το. Με το σύστημα ή με τους Εθνικιστές;

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)