Τελέστηκε σήμερα Κυριακή 18/6 το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α των χωριών Σπηλιών- Κουρδάλων. Οι τέσσερις αθάνατοι ήρωες μας Κώστας Αναξαγόρα, Αλέκος Κων/νου, Ανδρέας Πατσαλίδης και Παναγιώτης Γεωργιάδης, θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της Λευτεριάς του τόπου μας και την Ένωση μετά της μητρός Ελλάδος, μετά από την έκρηξη δύο αυτοσχέδιων βομβών στο σπίτι του ήρωα Ανδρέα Πατσαλίδη.

Στο μνημόσυνο παρευρισκόταν και ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος για άλλη μια φορά φαίνεται πως φόρεσε τον μανδύα του επιλεκτικού πατριώτη ενόψει των προεδρικών εκλογών, ξεχνώντας πως η θυσία των τεσσάρων παλλικαριών των Σπηλιών- Κουρδάλων, ουδεμία σχέση έχει με τις παραχωρήσεις του ιδίου προς τον κατακτητή στα πλαίσια μιας καταστροφικής λύσης Ομοσπονδίας για τον τόπο μας. Η θυσία των ηρώων μας κ. Αναστασιάδη είναι για να τιμάται ολόχρονα με πράξεις που να τιμούν την ιστορία του τόπου μας και τα ιδανικά των αγωνιστών μας κι όχι για τυπικές παρουσίες στο μνημόσυνο τους.

Οι Έλληνες Εθνικιστές της Κύπρου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κατέθεσαν στεφάνια προς τιμή των τεσσάρων αθάνατων παλλικαριών της Ε.Ο.Κ.Α. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ κατέθεσε η συναγωνίστρια Μαρία Ευαγγέλου, εκ μέρους του Ε.ΛΑ.Μ Σολέας την κατάθεση έκανε ο συναγωνιστής Ανδρέας Κουτσόφτας και εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο συναγωνιστής Ανδρέας Πατσαλίδης.

Αθάνατοι να μείνουν στους αιώνες των αιώνων κι εμείς πάντα συνεχιστές των ιδανικών τους!