Τις τελευταίες ημέρες το νησί της Κύπρου συνταράχτηκε από τις πυρκαγιές που είχαν ως αποτέλεσμα να κάψουν μεγάλα εκτάρια δασικής γης στα βουνά της Κύπρου. Στα ίδια βουνά που ο Γεώργιος Γρίβας – Διγενής μαζί με τα παιδιά του έστησαν ένα από τα πιο επιτυχημένα αντάρτικα στην παγκόσμια ιστορία, σήμερα κάποιες δεκαετίες αργότερα έγιναν όλα στάχτη.

Από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο συμπατριωτών μας, απλοί υποστηρικτές και στελέχη του Ε.ΛΑ.Μ. προσέτρεξαν σε βοήθεια συμπαραστεκόμενοι με κάθε τρόπο στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες που είδαν την περιουσία τους να απειλείται. Τα παιδιά του Ε.ΛΑ.Μ. στάθηκαν στο πλευρό των πυροσβεστών και δασοπυροσβεστών που για τέσσερα μερόνυχτα πολεμούσαν με τις φλόγες.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στη μεγάλη αυτή δοκιμασία που περνά ο τόπος μας. Η ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού προστάζει να αγαπάμε τη γη μας, να αγαπάμε την πατρίδα μας και να την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Κάθε σπιθαμή ελληνικής γης ποτίστηκε με το αίμα των προγόνων μας και τώρα έχουμε την υποχρέωση, έστω και σε μία διαφορετική περίσταση, να αναδείξουμε το αγωνιστικό πνεύμα και την ενεργητικότητα που διαθέτει ο κάθε Εθνικιστής.

Την ίδια ώρα που οι διάφοροι «οικολόγοι» της πλάκας, που τσεπώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εις βάρος των φορολογούμενων Ελλήνων της Κύπρου, κάθονταν στον καναπέ και έβγαζαν ανακοινώσεις το Μέτωπο Νεολαίας του Ε.ΛΑ.Μ. έδειχνε ότι η πραγματική οικολογία βρίσκεται πίσω από την Ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού.

Να είναι όλοι βέβαιοι πως το Ε.ΛΑ.Μ. ήρθε στην κυπριακή σκηνή, πολιτική και μη, για να μείνει και καμία λάσπη, κανένα ψέμα δεν πρόκειται να μας σταματήσει. Η καλύτερη επιβράβευση για μας ήταν τα βουρκωμένα «ευχαριστώ» των κατοίκων της περιοχής και τα «συγχαρητήρια» των πυροσβεστών για την άρτια οργάνωσή μας. Κρατώντας αυτά ως παράσημα και με χαμηλά το κεφάλι συνεχίζουμε τον μεγάλο αγώνα για μία Κύπρο ελεύθερη και ελληνική.

Μέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)