Ένα νέο είδος σύγχρονου πολέμου προσβάλλει τους τελευταίους μήνες το Εθνικιστικό Κίνημα. Συγκεκριμένα όλες οι επίσημες σελίδες του Κινήματός μας καθώς και τα προσωπικά προφίλ της ηγεσίας και απλών μελών «πέφτουν» σαν τραπουλόχαρτα από τα συστημικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ένα μάτσο αργόσχολοι απάτριδες επιδίδονται σε «μαχητικό αντιφασιστικό» αγώνα αναφέροντας τις δημοσιεύσεις που αφορούν το ΕΛΑΜ για ρατσιστικό/εθνικιστικό περιεχόμενο με αποτέλεσμα σε λίγες ώρες να πέφτουν εντελώς δημοκρατικά.

Προσωπικά η όλη κατάσταση μόνο γέλιο μπορεί να μου προκαλέσει. Η συνεχής άνοδός μας και ευαρέσκεια που επικρατεί για το Κίνημά μας από τη νεολαία έχει οδηγήσει τους πολιτικούς μας αντιπάλους σε σπασμωδικές κινήσεις.

Τα πιο πάνω όμως αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως αυτοί που σήμερα θέλουν τη πολιτική και φυσική εξόντωση του ΕΛΑΜ και των ανθρώπων του, δεν έχουν κανένα απολύτως δισταγμό να χρησιμοποιήσουν μη πολιτικά μέσα για να πλήξουν τους Εθνικιστές.

Αυτοί οι άνθρωποι όμως δεν έχουν ιδέα από Εθνικισμό και σε καμία περίπτωση δεν έχουν αντιληφθεί πως τα σύγχρονα εθνικιστικά κινήματα έχουν περάσει από δολοφονίες, φυλακίσεις, παρακολουθήσεις, απαγορεύσεις και δεν λύγισαν. Είναι τουλάχιστον τραγικό να πιστεύουν πως με αυτό τον άθλιο τρόπο θα πετύχουν να μας φιμώσουν και να μας εξαφανίσουν.

Στην Κύπρο του 2018, όμως, τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει. Δεν περιμένουμε ευαισθησία από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο γιατί δεν μπορούμε να διεξάγουμε πολιτικό αγώνα επί ίσοις όροις. Δεν πέριμενουμε κάποιον να κινηθεί νομικά για την «αποποινικοποίηση» του Εθνικισμού από το διαδίκτυο.

Το μόνο που περιμένουμε, και το διαθέτουμε, είναι την ψυχή των παιδιών του Κινήματος να οργώσουν κάθε άκρη της ελεύθερης Κύπρου, από το μεγαλύτερο χωριό μέχρι τη μικρότερη πόλη, για να διαδώσουν το μήνυμα του Εθνικισμού.

Τα νεκρά μας αδέρφια και οι φυλακισμένοι μας συναγωνιστές φωνάζουν για ΑΓΩΝΑ. ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ. Εσείς συνεχίστε να κάνετε αναφορές στο διαδίκτυο.

Σωτήρης Ιωάννου
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)