Επί τη ευκαιρία της σημερινής επετείου των βομβαρδισμών της Τηλληρίας από την τουρκική αεροπορία, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στο μεγαλείο όλων όσων αγωνίστηκαν για να αναχαιτίσουν τον τουρκικό επεκτατισμό και ταυτόχρονα για να κρατήσουν τα ιερά, πατρογονικά μας εδάφη, ελληνικά.

Όμως, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στα όσα θλιβερά συνέβησαν σήμερα.

Δεν είναι τραγικό μόνο το γεγονός ότι τα αδέλφια κάποιων γιορτάζουν τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της Τηλλυρίας, αλλά ακόμη χειρότερο είναι πως το επίσημο κράτος, η Κυπριακή Δημοκρατία, παραχώρησε άδεια σε Τούρκους έποικους και Τουρκοκυπρίους, για να μεταβούν στους προκλητικούς εορτασμούς στα Κόκκινα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την παραχώρηση σχετικής άδειας, η οποία διερωτόμαστε αν συμβάλει στην καλλιέργεια και στην εδραίωση του «καλού κλίματος» μεταξύ των δύο «κοινοτήτων». Επίσης, καλούμε δημόσια την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να μας απαντήσουν αν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα λεωφορεία και στους επιβαίνοντες σε αυτά, ή αν αφέθηκαν καλόπιστα να μεταφέρουν μαζί τους ότι ήθελαν.

Καμία δικαιολογία δεν είναι ανεκτή, αφού οι «εορτασμοί» αποτελούν επαίσχυντη πρόκληση κατά των Ελλήνων της Κύπρου.

Την στιγμή που η Κύπρος βρίσκεται περικυκλωμένη στη θάλασσα από τουρκικά γεωτρύπανα και πολεμικά πλοία, αξιωματούχοι της Τουρκίας απειλούν με νέα εισβολή, οι κατοχικές αρχές προκαλούν με το Βαρώσι, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να δείξει την ελάχιστη αξιοπρέπεια, ακυρώνοντας την αυριανή άτυπη συνάντηση μεταξύ των δύο κοινοταρχών, όπως κατάντησαν να ονομάζονται. Αντ’ αυτού, παρά τα όσα συμβαίνουν, θα παρευρεθεί στην αυριανή συνάντηση με σκυμμένο το κεφάλι …

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)