Από την μια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει, ότι δεν μπορούμε να πάμε για λύση με εγγυήσεις, ενώ ταυτόχρονα από την άλλη ο Μουσταφά Ακκιντζί δηλώνει, ότι δεν μπορούμε να πάμε για λύση χωρίς εγγυήσεις. Είναι άξιο απορίας γιατί έχει κλειδώσει η διεθνής διάσκεψη στην Γενεύη αφού οδηγούμαστε ξεκάθαρα σε αδιέξοδο, εκτός αν κάποιος τελικά υποχωρήσει, για να βρεθεί η χρυσή τομή. Άλλωστε παραδείγματα τραγικών υποχωρήσεων υπάρχουν πάμπολλα και οι μνήμες είναι ακόμα νωπές.

Από την άλλη, η «αντιπολίτευση» των δήθεν διαφωνιών, συνεχίζει να στηρίζει την Κυβέρνηση παραμένοντας στο Εθνικό Συμβούλιο και εμμένοντας στην θέση της να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Γενεύη, δίδοντας στην ουσία λευκή επιταγή.

Η μοναδική φωνή καθαρής Εθνικής αντιπολίτευσης είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού οι εξελίξεις καθημερινά μας δικαιώνουν, ενώ φανερώνουν ότι η πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης στην Γενεύη είναι παντελώς λανθασμένη και μας οδηγεί σε ένα νέο κύκλο οδυνηρών συμβιβασμών, με αποτέλεσμα μια θνησιγενή λύση ομοσπονδίας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)