Την γύμνια της Κυπριακής Δημοκρατίας αναδεικνύει καθημερινά με τις κινήσεις η Τουρκία, που έχει περικυκλώσει την Κύπρο. Να θυμίσουμε μόνο ότι, στα δυτικά βρίσκεται το γεωτρύπανο «Φατίχ», ανατολικά κατευθύνεται το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», νότια βρίσκεται το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» και βόρεια αγκυροβόλησε το υποβρύχιο Gür S-357, όπου σε συνδυασμό με την  μυστική μεταφορά στα κατεχόμενα 42 αρμάτων μάχης Leopard 2A4, συνιστούν ξεκάθαρη στρατιωτική αναβάθμιση των κατακτητών.

Η «νηνεμία» στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και η Ελλαδική Κυβέρνηση, δεν μας εφησυχάζουν, τουναντίον μας δημιουργούν περισσότερες ανησυχίες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση όπως προχωρήσει σε καταγγελία στον ΟΗΕ, τόσο για την χρήση βίας, όσο και για τις απειλές για εισβολή από τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου, που παραβιάζουν το άρθρο 2 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο για να ληφθούν ΑΜΕΣΑ κυρώσεις και μέτρα κατά της Τουρκίας.

Τέλος, αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα η άμεση ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την μοναδική φυσική σύμμαχο της Κύπρου, την Ελλάδα. Είναι προκλητικό η Κυβέρνηση του Τσίπρα να προασπίζεται την ασφάλεια των Σκοπίων και να αφήνει την Κύπρο ανοχύρωτη πολιτεία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)