Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Κινήματος, Λίνος Παπαγιάννης, ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γεάδης Γεάδη και ο Αναπληρωτής Εκπρ. Τύπου, Σωτήρης Ιωάννου, όπου έγινε μια εκτενής ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν την Παιδεία, τον πολιτισμό, καθώς και τον αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζονται από το Υπουργείο για τον χώρο της εκπαίδευσης, τα αναλυτικά προγράμματα, τα προβλήματα στο καθεστώς εργοδότησης των εκπαιδευτικών, ωρομίσθιου προσωπικού, εργοδοτουμένων ορισμένου και αορίστου χρόνου, το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και το μείζων θέμα των τετραμήνων, ξεκαθαρίζοντας θέση του Κινήματός μας, όπως και τους δικούς μας προβληματισμούς.

Επιπλέον, ενημερώθηκαμε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια, για την πολιτική για τον πολιτισμό και την πρόθεση για δημιουργία κρατικής βιβλιοθήκης.

Μέσα από γόνιμο διάλογο, μεταφέραμε τις θέσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζοντας την αναγκαιότητα για μια ορθά δομημένη εκπαίδευση, στα πρότυπα των Ελληνορθόδοξων ιδανικών που διέπουν την Πατρίδα μας, αφού η παιδεία είναι από τους βασικότερους πυλώνες ενός κράτους. Ταυτόχρονα, τονίσαμε την αναγκαιότητα να διαφυλαχθεί το μάθημα των θρησκευτικών, το οποίο σήμερα, δυστυχώς, δοκιμάζεται. Επίσης, επισημάναμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολεία από τις αυξημένες ροές μεταναστών, ενώ κλείνοντας αναφερθήκαμε και στους διερμηνείς νοηματικής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Κινήματός μας, προχώρησε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.