Στα κατεχόμενα της Κύπρου βρέθηκε την χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, σε μία κίνηση πρόκληση εναντίον της Ελλάδος, προκειμένου να εορτάσει τη σφαγή των Ελλήνων από τις ορδές του Αττίλα.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Ερντογάν με τον Ακιντζί, ο πρώτος αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν, που είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας ο κυπριακός Ελληνισμός, χαρακτηρίζοντάς «μία διέξοδο» που δεν μπόρεσε να φτάσει στο τέλος της. Αυτό δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι τούρκοι προς μία διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα τους επιτρέψει να βάλουν «χέρι» στα ενεργειακά κοιτάσματα της νήσου.

Την εθνοπροδοτική αυτή θέση έχει και η σημερινή ελλαδική κυβέρνηση, όπως εκφράστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της 8ης Φεβρουαρίου. Αυτό συνιστά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους τούρκους, αφού μπορούν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους. Απαραίτητη σημείωση που πρέπει να κάνουμε είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν επίσης την ίδια θέση, όμως φοβόντουσαν το πολιτικό κόστος.

Τώρα με την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, δημιουργείται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους τούρκους. “Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί”, τόνισε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι “πρέπει να αξιολογηθεί καλά η ευκαιρία να φτάσει στο τέλος αυτή η διαδικασία που αφήνεται στη μέση εδώ και πολλά χρόνια”.

Την ίδια ώρα που οι ελλαδικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αποκόψουν τον κυπριακό Ελληνισμό, ο Ερντογάν τόνιζε ότι «η διοίκηση της “βόρειας Κύπρου” και η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια χέρι με χέρι ως “μητέρα – κόρη πατρίδες”.» Αυτό δείχνει και το σχέδιο των τούρκων που εδράζεται στον πλήρη έλεγχο της Κύπρου, με την αγαστή συνεργασία, φυσικά, ομοσπονδιακών πολιτικάντηδων στην Κύπρο και εθνοπροδοτών στον ελλαδικό χώρο.

ΠΗΓΗ