Το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του “ΣΙΓΜΑ” για την ανάπτυξη από την Τουρκία της Αμμοχώστου και τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης, δικαιώνει τις παρεμβάσεις του ΕΛΑΜ για άμεση λήψη μέτρων, προτού να βρεθούμε με νέα τετελεσμένα, χωρίς όμως και πάλι να υπάρξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κατοχικό καθεστώς έχει πλήρη στρατηγικό σχεδιασμό ώστε τους επόμενους μήνες η Αμμόχωστος να αναπτυχθεί πλήρως, μεγάλο μέρος των ελληνοκυπριακών περιουσιών να “πουληθούν” σε Τούρκους επιχειρηματίες και να αρχίσει η υποδοχή τουριστών.

Το ΕΛΑΜ πιστεύει πως οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς είναι αποτέλεσμα των διαχρονικά λανθασμένων χειρισμών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε θέματα που άπτονται του κυπριακού προβλήματος.

Η συνέχιση των συνομιλιών εν μέσω του 3ου Αττίλα, το άνοιγμα των οδοφραγμάτων (ειδικά της Δερύνειας), η συνεχής υποχωρητικότητα στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της Άγκυρας, καθώς και η υποβάθμιση του προβλήματος μας σε δικοινοτικό, οδηγούν την Τουρκία στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου για παγίωση της κατοχής.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)