Πλήρης επιβεβαίωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), αποτελεί η αποκάλυψη της «Yeni Düzen» που παρουσιάζει το «νομοσχέδιο» που εξετάζεται στα κατεχόμενα, το οποίο «θα περιλαμβάνει αύξηση του φόρου ακίνητης περιουσίας από 10% έως και 60%» με το 15% αυτών των εσόδων να καταλήγουν στην περιβόητη «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» που έχει σκοπό την ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ των περιουσιών των προσφύγων στα κατεχόμενα.

Αυτό δεν το λένε κάποιοι δήθεν ακραίοι, ούτε αποτελεί προϊόν λαϊκισμού, αλλά είναι κυνική ομολογία από τους ίδιους τους τουρκοκύπριους. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε:
–  ο τέως «πρωθυπουργός» του CTP, Tufan Erhürman, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην «Yeni Düzen» στις 12 Απριλίου 2019, είπε πως η «Επιτροπή» κατέβαλε αρκετές αποζημιώσεις σε Ελληνοκύπριους που αποτάθηκαν σε αυτή με αποτέλεσμα την «τουρκοποίηση» αυτών των τίτλων ιδιοκτησίας.
– ο «πρόεδρος» του TDP, Τζεμάλ Οζγιγίτ, σε δηλώσεις του που παρουσίασε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις 12 Φεβρουαρίου 2020, αναφέρει ότι «η Τουρκία έδωσε κάποια χρήματα αμέσως μετά τη σύσταση της «επιτροπής» και «τουρκοποιήθηκαν» κάποιες ελληνοκυπριακές περιουσίες».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί δημόσια την Κυβέρνηση, καθώς και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν Κυβερνήσει, είτε έχουν συγκυβερνήσει, να απαντήσουν, τι έχουν πράξει και ποια μέτρα έχουν λάβει για αποτροπή της τουρκοποίησης των κατεχομένων, πέραν από την εγκληματική ανοχή που επιδεικνύουν στην συγκεκριμένη «επιτροπή».

Το Κίνημά μας,  εδώ και χρόνια έχει καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση που αποτρέπει το ξεπούλημα των περιουσιών στα κατεχόμενα, αλλά δυστυχώς οι εισηγήσεις μας δεν έχουν αξιοποιηθεί!

Εξ όσων φαίνεται, ΜΟΝΟ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αντιτάσσεται στην κατοχή και αγωνίζεται για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, αφού όλοι οι υπόλοιποι συμβιβάστηκαν και αποδέχτηκαν τα τετελεσμένα που θέλει να επιβάλει η Τουρκία!

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)