Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΟΛΙΤΗΣ” επιβεβαιώνει πλήρως την καταγγελία που έκανε το ΕΛΑΜ, από το βήμα της Βουλής, όσον αφορά συγκεκριμένα κυκλώματα τα οποία ευνοούν την παράνομη μετανάστευση στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα κύκλωμα εμπορίας προσώπων για κάθοδο τους στην Κύπρο για να εργαστούν, χρεώνει πολίτες τρίτων χωρών κάποιες χιλιάδες ευρώ και τους εγγράφει ως φοιτητές διευκολύνωντας την κάθοδό τους στην Κύπρο. Το δημοσίευμα αφορά την περίπτωση ενός Πακιστανού ο οποίος πλήρωσε 8.000 ευρώ ώστε να διευθετηθεί η κάθοδός του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως το πιο πάνω γεγονός αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα όπου μετανάστες εργοδοτούνται παράνομα στην Κύπρο με το πρόσχημα της φοιτητικής ταυτότητας, χωρίς να έχουν πατήσει ούτε μία μέρα στο Πανεπιστήμιο.

Ο βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη Βουλή στις 20/1/2019:

“Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έχουμε δει είτε παράνομους μετανάστες, είτε αιτητές πολιτικού ασύλου, είτε φοιτητές από τρίτες χώρες, να γκετοποιούν περιοχές και να δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Για όσους αμφιβάλουν, καλό θα ήταν να περάσετε ένα βράδυ κάτω από το κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ, από την οδό Λήδρας, την πλατεία Φανερωμένης ή και γενικότερα από την παλαιά Λευκωσία, ή αν τολμάτε στείλτε τα παιδιά σας για μια βόλτα από αυτές τις περιοχές.

Στείλτε ένα απόγευμα Κυριακής τα παιδιά σας με τους φίλους τους για ένα περίπατο στον Μόλο Λεμεσού, ή ακόμη στον Άγιο Αντώνιο ή στην Ομόνοια. Περνάτε, να δείτε τι γίνετε στην Έμπα, στην Χλώρακα και την Γεροσκήπου.

Ακόμη μια απόδειξη για το που οδηγείτε την Κύπρο, είναι η περιοχή του Άη Γιάννη στην Λάρνακα και η τραγική κατάσταση στην Κοφίνου και το Αλεθρικό, λόγω του κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή.

Τέλος, νοικιάστε, αν μπορείτε και αν αντέχετε ένα εξοχικό στην περιοχή Σύνορο στο Κάππαρι ή ακόμα γύρο από το κέντρο της Αγίας Νάπας. Επιπρόσθετα, μπορείτε να ρωτήσετε τους κατοίκους στο Λιοπέτρι ή στο Ξυλοφάγου, ειδικά τους παραδοσιακά προσκείμενους στην αριστερά, για το πώς νιώθουν που οι γειτονιές τους έχουν μετατραπεί σε γκέτο αλλοδαπών.

Αν θεωρείτε ότι τα λέμε όλα αυτά, επειδή είμαστε ρατσιστές, στους πρώτους που θα εκτεθείτε είναι οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών και στους εναπομείναντες Έλληνες καταστηματάρχες και επιχειρηματίες.”