Μεγάλη επιτυχία της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου για τον προεδρικό θώκο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μαρίν Λεπέν, η οποία πέρασε στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα μετά από ένα μίνι θρίλερ η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, συγκέντρωσε 21,53% των ψήφων έναντι 23,75% του κεντρώου Μακρόν, ξεπερνώντας τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς Φιγιόν, της Αριστεράς Μελανσόν και τον επίσημο υποψήφιο των Σοσιολδημοκρατών Αμόν.

Να θυμίσουμε πως η προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη υπό τον φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα στην Γαλλία. Ενώ την ίδια στιγμή η Λεπέν είχε να αντιμετωπίσει το εχθρικό κλίμα των ΜΜΕ καθώς και μια εκστρατεία λάσπης από τις επιτροπές ελέγχου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε μια εν πολλοίς στημένη υπόθεση για δήθεν διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων.

Πλέον στις επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα προσπαθήσει να αντλήσει όσους περισσότερους ψηφοφόρους τόσο από την δεξαμενή των συντηρητικών ψηφοφόρων του Φιγιόν αλλά και της Γκωλικής δεξιάς, όσο και από απογητευμένους αριστερούς ψηφοφόρους οι οποίοι εναντιώνονται στην νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική του Μακρόν.

Να σημειωθεί εδώ πως ο υποψήφιος της αριστεράς Μελανσόν είναι ο μόναδικός από τους συστημικούς υποψηφίους ο οποίος δεν τάχθηκε υπέρ του Μακρόν όπως έχουν πράξει οι υπόλοιποι υποψήφιοι Φιγιόν και Αμόν. Μένει λοιπόν να δούμε αν η Λεπέν θα καταφέρει να κάνει την έκπληξη, κέρδιζοντας τελικά την προεδρία της Γαλλίας…

http://youtu.be/CquGlYr-HaU